25.2.2015

Terassi komposiittimateriaalista

Autotallin päällä sijaitsevalle kattoterassille haluaisimme jonkun kestävän ja helppohoitoisen materiaalin. Yksi pohdittu materiaali on Lunawoodin Lunacomp -komposiittiterassilaudat. Materiaali kestää säävaihtelun, näyttää aina hyvältä ja tuntuu jalan alla mukavalta. Valittavana on neljä eri sävyä ja kaksi erilaista profiilia.
Asennus on helppoa ja lopputulos siistin näköinen erityisten reunalistojen ansiosta. Myös komposiittimateriaalin huolto on vaivatonta. Meitä miellyttää eniten grafiitin harmaa sävy, mutta minua mietityttää, lämpeneekö tumma komposiittimateriaali auringonpaisteessa kovasti.
 Onko teillä kokemusta komposiittimateriaaleista? Miten materiaali on toiminut?

Kuvat Lunawood

6 kommenttia:

 1. Meillä laitettiin komposiittia varastojen eteen pieneksi terassiksi ja valinta on osoittautunut huonoksi. Pinta on märkänä äärimmäisen liukas, kuin jäällä kävelisi. Onneksi tuli kokeiltua ennen kesäasuntomme terassin rakentamista - siihen vaihdettiin materiaaliksi lehtikuusi, vaikka helppohoitoisuuden takia olimme jo kerran päätyneet komposiittiin.
  Juttelimme liukkaudesta myyjän kanssa, hänen kommenttinsa oli, että meilläei varmasti ole tarpeeksi kaatoa. Muuta sanottavaa ei ollut. Komposiitin profiili on sellainen, että siihen jää vesi seisomaan kaadosta riippumatta,

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kokemuksistasi! Harmillista jos pinta on tosi liukas sateella, Suomessa kun kesällä sateet eivät ole mikään poikkeus.

   Poista
 2. Sittenhän näistä voisi rakentaa helposti vesiliukumäen lapsille kesällä.

  VastaaPoista
 3. Tummat komposiitit myös lämpenevät aurinkoisina päivinä melkoisesti. Meillä oli edellisen talon terassi komposiittia, eikä siinä kyllä tehnyt mieli istua portailla lämpimänä kesäpäivänä. Eli kovin aurinkoiselle terassille harkitsisin tai ainakin selvittäisin, onko tässä lämpenemisessä materiaalikohtaisia eroja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tietysti kaikki tummat materiaalit lämpenevät auringossa, mutta haluaisin kyllä että pinnalla olisi paljain jaloin mukava kävellä myös aurinkoisella kelillä. Ehkä pitää vain valita vaaleampi sävy.

   Poista