7.2.2015

Keittiöinspiraatiota

Viime viikolla kävimme Puustellilla katsomassa heidän mallistoaan. Ajatukset musta-valkoisesta värimaailmasta olivat jo melko selkeät, kuten viime viikolla kirjoitin. Puustellin mallistossa oli pari hyvää vaihtoehtoa mattamustille oville. 

Ensimmäinen vaihtoehto oli hiilen musta koivu, josta oli saatavilla kaksi erilaista vaihtoehtoa. Toisessa viilut olivat enemmän näkyvissä (kuvassa), toisessa petsi oli tummempi ja väri tasaisempi. Me päädyimme jälkimmäiseen, vaikka päätös ei ehkä ollut yksimielinen.

Tästä mallikeittiöstä saimme ajatuksen myös keraamisesta tasosta. Haaveenani oli, että päätyseinä olisi kokonaan musta, eli sekä taso että välitila olisivat kokonaan samaa mustaa materiaalia. Puustellin uudella keraamisella 7mm tasolla tämä on mahdollista. Taso on mattapintainen, kestää kuumuutta ja on helppo pitää puhtaana, kun saumoja ei oikeastaan ole.

Toinen hyvä väri oli vaakaharjattu mäntyviilu hiilen mustassa värissä. Tässä mallissa puun syyt näkyivät selkeämmin. Väri oli pehmeä eikä ollenkaan liian musta tai kova. Esimerkkikeittiössä oli yhdistetty kiiltävät valkoiset yläkaapit. Meillä päädyttiin saarekkeen osalta tähän materiaaliin.
Tässä kolmannessa kuvasarjassa on laatalla toteutettu tuollainen kokomusta välitila, joka näyttää erittäin hyvältä. Tässä keittiössä on myös samankaltainen musta allas, jollainen meillekin on tulossa Stalalta.
Lopuksi vielä yksi mielenkiintoinen juttu kulmakaapin hyödyntämiseen. Nykyisessä asunnossamme kulmakaappi on toteutettu sukellusperiaatteella, eli käytännössä peräkulmaan työnnettyihin tavaroihin on mahdoton ylettyä. Puustellilla kulmakaappiin suositellaan Le Mans -ratkaisua, jossa hyllyt liukuvat ulos kaapista. Käsittääkseni vastaavaa ratkaisua on tarjolla useammilla keittiötoimittajilla, mutta tämä oli itselleni kyllä mieluisa ratkaisu.
Huomenna voinkin esitellä teille Puustellilta saamiamme havainnekuvia. Ihmeellistä, miten tila konkretisoituu 3D-kuvissa ihan uudella tavalla.

Muistakaa myös arvonta Asta-messujen lippupaketeista.

2 kommenttia:

 1. Hyviä valintoja! Sanoo hän, jolle on tulossa Puustellilta juurikin keittiö :) heh! Meille tulee tuo Miinus-konseptin musta ja todennäköisesti massiivikoivua tasot. Vaikka keittiö on jo tilattu, niin taso jätettiin auki kun en osannut sitä päättää. Eli värifiilis sama kuin tuossa sunkin kuvassa. Saareke valkoinen. Välitilasta ei vielä mitään hajua.

  Eikö olekin ihanaa kun saa isoja asiakokonaisuuksia päätettyä ja tuntuu, että homma etenee? :)

  Marika / Kaksi Savua

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuullostaa hyvältä! Me ei olla vielä tehty päätöstä keittiöstä, mutta näitä juttuja miettiessä kyllä konkretisoituu koko homma.

   Poista