17.2.2015

Täydelliset modernit portaat

Pohdin jo syksyllä portaita ja niiden toivottua ulkonäköä yhdessä blogin suosituimmista postauksista Kevyet ja modernit portaat. Pohdinnan jälkeen suurimmaksi ongelmaksi oli muodostumassa kaiteet: kaikissa kaiteissa oli paljon isoja kiinnikkeitä, vääränlaiset, massiiviset käsijohteet tai muuten tunkkainen muotoilu. Ajattelimme jo, että kokonaisuus pitää teettää alusta alkaen meidän kriteereihimme sopivaksi.

Kerrataanpa vielä portaiden tärkeimmät ominaisuudet meidän projektissamme:
     1. Suoralinjainen lasikaide, jossa huomaamaton metalliprofiililista.
     2. Linjakas, kevyt muotoilu
     3. Ei isoja kiinnikkeitä tai tolppia
     4. Tyylikäs valaistus
     5. Kestävä, äänetön rakenne
Kun vierailimme viikonlopun messuilla pirkkalalaisen Gradon pisteellä (tai oikeastaan edellisenä päivänä näytteilleasettajalistaa selaillessani heidän sivuillaan), en oikein edes uskonut, että joku oikeasti valmistaa juuri toiveissamme olevia portaita. Kaikki kriteerimme täyttyvät heidän mallistossaan. Heidän uusimmassa Kide-mallissaan muotoilu on juuri sitä mitä etsimme. Lisäksi palvelu ainakin messuilla oli asiantuntevaa ja ensiluokkaista, plussaa tulee myös paikallisuudesta sekä kotimaisesta valmistuksesta.
Postauksessa olevat kuvat ovat Gradon Kide-malllistosta, viime kesän asuntomessukohteesta. Asuntomessuilla en vielä osannut etsiä tai ajatella porrastoimittajia, mutta jotain kertoo se, että Gradon esite löytyi myöhemmin messuesitteiden joukosta. Suosittelen tutustumaan myös heidän muihin malleihinsa.

Kuvat: Grado Design Oy

8 kommenttia:

 1. Minä iskin silmäni noihin portaisiin viime vuonna Habitaressa. Niin älyttömän kauniit! Lopulta kun oltiin saatu niistä tarjous, totesin, että on ne myös niin älyttömän kalliit, että muita vaihtoehtoja piti kuitenkin katsella :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meille tuo tarjous on vielä matkalla, saa nähdä mikä on lopputulos! :) Kävin heti katsomassa teidän porrassuunnitelmat, näyttävät tosi hyvältä. Mulla oli alunperin ajatuksena samankaltainen pinna, mutta meillä portaikko kulkee olohuoneen seinustaa pitkin koko matkan, joten lattiasta kattoon ulottuva pinnoitus olisi liian hallitseva.

   Poista
  2. Olohuoneessa se portaikko on meilläkin, mutta oikeastaan samasta syystä halusinkin että rapuissa on joku "juttu". Ne näkyy isojen ikkunoiden kautta myös ulos asti, niin pitäähän naapureillekin olla jotakin katseltavaa :-D No joo. Meillä rappujen hintaa nosti vielä yläkertaan tulevat kaiteet, sitäkin tulee nimittäin aika paljon myös. Meillä tarjoukseksi tuli muistaakseni jotakin 15te tai siellä main.

   Poista
 2. Meille on tulossa Gradon portaat, mutta samasta syystä kuin Lyde jouduttiin luopumaan tuosta Kide-mallista. Se on kyllä upea. Nyt on Lumo tilattu, sillä budjetti ei vain enää Kiteeseen taipunut :) Ja Gradolla hyvää on se, että värin voi valita niin runkoon kuin askelmiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lumokin on upea malli! Gradolla homma toimii tosi nätisti ja hyvä että saa valita sopivat sävyt. Pitääkin seurata blogista, milloin teillä on portaat paikallaan!

   Poista
 3. Taisi edellinen kommenttini hävitä, joten uus yritys... :)

  Täällä ollaan myös ihailtu Gradon portaita, on upeat, ja ehdottomasti haluaisin myös tarjouksen heiltä. Harmi vain, kun toimitus ei yllä Ouluun saakka :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Gradolla on kyllä upea muotoilu kaikissa malleissa! Teidän kannaltanne harmi kyllä, että toimivat vain täällä etelämmässä.

   Poista
 4. Kauniit on portaat. Tuttava puhui, että kävisi tutustumassa yritykseen joka myy teollisuuskalusteita. Hän pitää kovin industriaalisesta tyylistä, joten tahtoo melko pelkistetyn lopputuloksen. Ehkäpä jotain tämmöistä, mutta ilman lasikaidetta.
  https://www.reuna.fi/palvelut

  VastaaPoista