21.2.2015

Betoninkaltainen designlattia

Jo marraskuussa pohdimme lattiamateriaaleja ja yläkertaan mietimme Weberin CASA Designlattiaa. Tähän vaihtoehtoon olemme nyt päätymässä, sillä tällä lattiamateriaalilla on niin paljon hyviä ominaisuuksia ja lisäksi ulkonäkökin on upea. Viime viikonlopun Asta Rakentaja -messuilla Weberillä oli materiaalista isompi malli, mikä kyllä vakuutti meidät tästä valinnasta.
Tässä listattuna kolme tärkeintä syytä, miksi me valitsimme CASA Designlattian.

1. Yhtenäinen ilme
Yläkerrassa on aulatila, vähän käytävää, makuuhuone ja vaatehuone. Tila on hankalan mallinen ja muut materiaalit, kuten parketti, näyttäisivät helposti palapeliltä. Lattiapinnoitteella saadaan saumaton, tasainen pinta.

2. Kestävä ja toimiva
Kestävä ja helppohoitoinen tasainen pinta on helppo pitää siistinä ja puhtaana. Yläkerran aulastamme on käynti pesutiloihin, mistä kuljetaan myös yläkerran terassille. CASA-lattiapinnoite kestää paremmin kulkemiset kosteilla jaloilla. Siitä on myös helppo siivota ulkoa kulkeutuva roska. Siivoaminen ei millään tapaa kuulu suosikkikotitöihini, joten kaikki siivousta helpottavat ratkaisut ovat tervetulleita.

3. Betonimainen ulkonäkö
Trendikäs ja pelkistetty ulkonäkö sopivat meidän taloomme täydellisesti. Betonilattiat ovat olleet viime aikoina pinnalla ja minuakin sellainen houkuttelisi kovasti. Toisaalta pelkään, että betoni on vain hetken villitys ja muutaman vuoden kuluttua näyttää ja tuntuu liian kovalta ja teolliselta. Tässä CASA-lattiapinnoitteessa ulkonäkö on kuin betonissa, elävän harmaan sävyn voi valita muutamista vaihtoehdoista. Pinnoite on kuitenkin kotoisa ja jalan alla hyväntuntuinen.
Halutessaan pinnoite on helppo levittää myös itse. Meillä tämän työn hoitavat kuitenkin tarkasti valitut ammattilaiset, joilla homma on varmasti hallussa. Saimme myös Weberiltä vinkkejä, millaiset materiaalit meidän kohteessamme kannattaa valita lattian alle, jotta lopputulos olisi mahdollisimman siisti.

Eikö kuulostakin hyvältä?

Kuvat: Weber

2 kommenttia:

 1. Weber latttia on kauniin näköinen. Meilläkin se on harkinnassa, mutta se mikä epäilyttää on lapsiperheen keittiön lattia. Rasvatarhrat ja mustikkasoppa ym imeytyvät lakan läpi betoniin. Yritin tiedustella weberiltä että suosittelevatko he keittiöön useampaa lakkakerrosta?

  Juurikin tuo saumattmuus keittiön lattialla jota luututaan usein o yksi parhaimmista eduista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keittiössä materiaali toimisi varmasti myös hyvin. Uskoisin että tahrat lähtevät vaivattomammin kuin esimerkiksi laattojen saumoista tai parketilta, mutta kannattaa tietysti varmistaa asia vielä asiantuntijoilta.

   Poista