8.2.2015

Keittiösuunnitelma ja havainnekuvia

Kuten eilisessä inspiraatiojutussa lupailin, nyt vuorossa olisi havainnekuvia Puustellilta. Materiaaleina meillä on hiilen mustaksi petsattu koivu, valkoinen kiiltävä MDF ja tasona sekä välitilassa tumman harmaa keraaminen taso. Olemme näihin valintoihin erittäin tyytyväisiä. Valitettavasti musta ei kuvissa toistu kovin hyvin, eikä kaappien rajoja juurikaan näy. Kokonaisilmeen kuvista kuitenkin näkee.
Kaikki kaapit ja laatikot ovat vetimettömiä, joten yleisilme on hyvin pelkistetty. Yläkaapit ovat tavallista korkeammat, jotta kaappien yläpuolelle ei jää ollenkaan tyhjää tilaa. Alakaapistot ovat kaikki laatikostoja. Laatikot ovat suuria, mutta niiden sisään kätkeytyy toinen matala laatikko. Tiskikone tulee integroituna oven viereen, mistä on kätevä tyhjentää arkikäytössä olevat astiat saarekkeessa oleviin laatikoihin. Kodinkoneet peräseinällä ovat teräksiset ja tuovat vähän kontrastia tilaan.
Saarekkeessa istumasuunta on ikkunoiden suuntaan, joten aamiaista nauttiessa on mukava katsella ulos. Saarekkeen syvennys on 30cm syvä ja sivulautojen ansiosta jakkarat saa siististi piiloon tason alle. Ikkunat tullaan muuttamaan yhdeksi isoksi kiinteäksi ikkunaksi.

Mitäs tykkäätte?

Muistutan vielä ASTA-messujen lippuarvonnasta, johon voit osallistua täällä.

4 kommenttia:

 1. Ihan toimivalta näyttää. Tiskiallasta ja astiankuivauskaappia en tästä erottanut, mutta kai nekin jossain kohdassa on? Oletteko miettineet vielä keittiön valaistusta? Varmaan yläkaapin päälle ja alle LED-nauhat? Ja saarekkeen päälle jotain katosta roikkuvaa valoa? Tai sitten jotain ihan muuta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiskiallas onkin mustana maastoutuneena ikkunan edessä, tuossa punaisen täplän kohdalla. Astiankuivauskaappia meille ei tule ollenkaan. Valaistusta ei ole vielä suunniteltu, mutta jotain tuon tapaista juurikin on tulossa.

   Poista
 2. Olisiko ulko-oven kohtaa voinut vielä siirtää puolikkaan oven mittaa oikealle? Tuli vaan vielä sellainen mieleeni, että jos ei teille tule astiankuivauskaappia ollenkaan, niin oven siirrolla mahtuisi 2 astianpesukonetta rinnakkain - toisessa olisi aina likaisia, ja toisessa puhtaita, ja sitten sama toisinpäin. Silloin astiankuivauskaappia ei todellakaan tarvitse. Eikä hirveästi haittaa vaikka toinen astianpesukoneista olisi joskus hetkellisesti rikki. Sillä onhan ne joskus. (Just an idea :-) )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuokin on ihan hyvä idea ja tuntuukin että nykyisin aika moneen keittiöön tulee kaksi astianpesukonetta. Toivottavasti uusi astianpesukone kuivaisi niin tehokkaasti, että astiat voi nostaa suoraan kaappiin, ja tiskattavat astiat pitää kuivata keittiöpyyhkeellä. Tuossa kohtaa meillä ei oikein ole varaa leventää keittiötä, sillä kaikki on pois ruokailutilasta.

   Poista