18.2.2015

Linjakkaat lattiakaivot

Kylpyhuoneeseemme tulee isoa 30x60cm laattaa, joka asettaa haasteita viemärille ja kallistuksille. Lisäksi haluaisimme tietysti pitää lattiapinnan yhtenäisenä ja avoimena. Onneksi markkinoilla on myös linjamaisia, pitkittäissuuntaisia lattiakaivoja, jotka sopivat erinomaisesti isojen laattojen kanssa käytettäviksi. Tällöin kallistus voidaan tehdä helpommin vain yhteen suuntaan, esimerkiksi seinän viereen sijoitettuun linjalattiakaivoon. Linjalattiakaivoja löytyy ainakin Geberitiltä, Unidrainilta ja Purukselta.
Geberit
Geberitin uudessa CleanLine-suihkukourussa on kiinnitetty huomiota muotoilun lisäksi hygieniaan ja puhdistukseen, mikä on myös erittäin tärkeää. Hiukset on helppo kerätä kampamaisesta hiussihdistä, joka on helposti nostettavissa kanteen kiinnitettynä. Asennuksessa on huomioitu myös äänieristys, mikä meillä on erityisen tärkeää, kun suihku sijaitsee yläkerrassa. Emme tietenkään halua, että veden lorinta kantautuu rakenteita pitkin koko taloon.
Geberit
Unidrainin lattiakaivot taitavat olla ensimmäiset markkinoille tulleet mallit, jotka ovat esitelleet tämänkaltaisten ratkaisujen mahdollisuudet. Unidrainillakin on esimerkiksi Highline-mallisto, jossa muotoilu on linjakasta eikä enää niin kaivomaista. Pitkän kokemuksensa ansiosta heillä on useita erilaisia mahdollisuuksia mm. asennukseen. Unidrainin mallistossa paneelin ja kehyksen reunat tuntuivat sormeen ikävän teräviltä, mikä ei varmasti jalan allakaan ole mukavaa.
Unidrain
Purus Designin Linja-lattiakaivo on edeltävien ratkaisujan kanssa hyvin samanlainen. Myös heillä on muutamia erilaisia ritilämalleja, joita voi halutessaan vaihtaa myös jälkeenpäin.  
Purus
Onko teillä linjalattiakaivo käytössä? Miten se on toiminut ja mitä valinnassa pitäisi ottaa huomioon?

6 kommenttia:

 1. Meillä on ollut tuo Unidrainin poikittaisurallinen malli kahtena kappaleena muutaman vuoden.
  Piti oikein kädellä käydä koittamassa (olin niin yllättynyt) tuo mainitsemasi paneelin ja kehyksen reunan terävyys. En havainnut sellaista.
  Suihkutilamme on sellainen yhdellä sadesuihkulla varustettu kahden hengen tila. Tilan levys on n. 1,6 m ja syvyys reilu metri. Se suljetaan kahdella lasiovella, jotka kääntyvät 180 astetta. Ajatuksena, että toistaiseksi siellä on kiva käydä kahdestaan ja sitten joskus tulevaisuudessa jos ja kun apua tarvitsee, sellainen sinne mahtuu.
  Liukuovia en halunnut siksi, että monikäyttöisyys... Voin pestä matot, huovuttaa, laittaa jotain vettävaluvaa tilaan kuivumaan jne.
  Mutta niistä kaivoista siis. Mun mielestäni ne on kivan näköiset, toimivat ja helpppo pitää puhtaina. Laittaisin sellaiset uudestaankin, jos tilanne tulisi eteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kokemuksistasi. Ehkäpä tuo teräväreunainen oli vain joku mallikappale, joka messuilla oli esillä. Kyseessä oli semalli, jossa on yhtenäinen sileä teräslevy. Teidän suihkutila kuullostaa oikein toimivalta!

   Poista
 2. Meille on tulossa alakerran saunakylpyhuoneeseen 2 x unidrain (eli koko seinän leveydeltä) ja yläkerran "arkikylppäriin" sitten ihan tavallinen lattiakaivo. Saunakylppärin unidrainin jotainmitälie-osia olikin juuri käyty asentamassa ja pitkiä merallikouruja oli kylppärin kohdalla styroksien päällä eilen kun kävin katsomassa. Juuri noiden isojen laattojen vuoksi meilläkin tuohon suht tyyriiseen vaihtoehtoon päädyttiin. Onhan siinä eroa, että jos unidrain maksaa sen 1000 euroa ja normikaivo 20 euroa :D T. Marika / Kaksi Savua

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä sopiikin hyvin silloin kun on käytössä isoja laattoja. Mielestäni on myös erittäin ikävää suikussa seisoskella lattiakaivon päällä, joten seinustalle asennettava malli on tässäkin suhteessa toimiva. Tokihan kaikki parhaat ratkaisut ovat aina hinnaltaan moninkertaisia!

   Poista
 3. Blogimaailman parhaimmistoa, kaikkea vertailuja ei aina tarvitse tehdä itse :) Kiitos, tämä oli meillekin hyvin ajankohtainen asia! Ja isot laatat on vain niin kauniit...

  VastaaPoista