18.5.2015

Valkoista vai harmaata

Sisustuksen pääväreinä meillä tulee olemaan valkoinen, harmaa ja musta. Meille tulee useampia tummia pintoja, kuten mattamusta keittiö, musta korkea sisustusmoduli television taustalle, tumman harmaa struktuuriseinä rappujen taustalle ja muita tummia aksentteja. Yleisilmeen haluaisin kuitenkin olevan vaalea ja raikas, joten ajattelin valkoisia seiniä.
Nyt sain kuitenkin päähäni, ettei seinien tarvitsisikaan olla vain valkoiset. Valkoiset seinät ovat raikkaat ja niihin sopivat kaikki sävyt. Toisaalta ne myös herkästi näyttävät likaisilta ja erisävyiset valkoiset korostuvat toistensa vierellä. Mitä jos seinät olisivatkin hennon vaalean harmaat? Vaalea harmaa on ylellinen sävy ja yhtä raikas kuin valkoinenkin. Neutraali vaalea harmaa toimii yhtä hyvin pohjana sisustukselle, mutta samalla jopa korostaa valkoisten kohtien, kuten ikkunankarmien, lattialistojen ja ovien raikkautta. Pinterestistä löytyneiden inspiraatiokuvien perusteella vaalea harmaa toimii erittäin hyvin!

Vai mitä mieltä olette?

Kuvat: Pinterest

14 kommenttia:

 1. Hyvältä näyttää harmaakin!Kun vaan löytää hyvän sävyn,joka harmaa eikä beige tai sininen:)Tai sekin on makuasia;)Me oltiin tylsiä ja valittiin valkoinen..

  VastaaPoista
 2. Sävyn valinta on vaikeaa, mutta samat haaveet ainakin osaan seinistä, ei ehkä kaikkiin. Jotenkin "arvokkaampi" kuin puhdas valkoinen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei meilläkään varmasti kaikkia seiniä näin toteuteta, mutta päätiloista tulisi juurikin arvokkaamman oloiset näin.

   Poista
 3. Sama meillä suunnitelmissa, seinät tulevat raikkaan harmaalla, jossakin kohti voi olla hitusen tummempaa ja jossain vaaleampaa :)

  VastaaPoista
 4. Samat värit mielessä meilläkin. Seinät pääosin valkoiset, mutta osa seinistä suunnitelmissa maalata kalkkimaalilla. Kauniit inspiskuvat olet löytänyt!

  VastaaPoista
 5. Mielestäni hyvin simppelit ja neutraalit värit toimivat parhaiten. Lisäsin sinut lukulistalleni, aloittelemme raksaamista kohtapuoliin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! Jossain kohdin revittelytkin toimivat, mutta meillä mennään simppelisti.

   Poista
 6. Tosi kivannäköiset nuo hivenen harmaat seinät. Jotenkin tosi herkät. Harmaa sopii varmasti oikein hyvin matalaan tilaan. Korkeaan tilaan valitsisin kuitenkin valkoista raikkauden vuoksi. :)

  Suvi / Ripaus unelmapulveria

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä pointti tuo matala tila, pitääkin kaivaa inspiskuvia korkeissa tiloissa toteutetuissa harmaista seinistä.

   Poista
  2. Päädyin blogiisi, kun etsiskelin ideoita isojen ikkunoiden verhoihin, mutta tämä postaus sai minut kommentoimaan. Löysitkö kuvia korkeiden tilojen harmaista seinistä? Meille on tulossa yksi seinä harmaaksi. Tuo seinä kulkee läpi koko talon pituussuunnassa pääovelta takaovelle. Eteisessä huonekorkeus on tavallinen 2,7 m, olohuoneessa 3,9 m (ei tietty mikään kahden kerroksen korkuinen. Tykkään seinästä :)

   Poista
  3. En löytänyt kuvia korkeasta seinästä harmaana. Meillä tulee korkeaan tilaan yksi tummanharmaa seinä, muut seinät ovat valkoisia. Muihin matalampiin tiloihin mietimme vielä vaalean harmaata yhtenä vaihtoehtona.

   Poista