3.2.2015

Lisää ajatuksia keittiöstä ja mustavalkoisuudesta

Olemme nyt jättäneet tarjouspyynnöt parille keittiötoimittajalle, joten keittiön ilmettä on pitänyt miettiä tarkemmin ja tehdä valintoja. Jo aiemmin pohdin musta-valkoista keittiötä ja tässä suunnitelmassa on pysytty. Kuitenkin värityksen muoto on vähän muuttunut ja linjat suoristuneet.

Inspiraation keittiön väritykseen sain Del Tongo -keittiöiltä. Heidän valikoimassaan on nanomateriaali, jota voidaan käyttää kalusteisiin, tasoihin sekä välitilaan. Mattamusta malli näytti esittelytilassa täydelliseltä. Tästä sainkin ajatuksen, että koko päätyseinä olisi väritykseltään musta. Kokonaisuutta tasapainottamaan saareke sen sijaan olisi kevyt ja valkoinen. Tavoitteena on, että keittiö on sisustukseltaan osa kokonaisuutta, ei liian keittiömäinen. 
Kodinkoneet tulevat teräksen värisinä mustalle päätyseinälle, kuten alla ensimmäisessä kuvassa. Näistä tulee vähän kontrastia ja ilmettä muuten niin tummaan seinämään. Mielestäni rosteriset koneet myös sopivat hyvin meidän talon moderniin fiilikseen. Vaikka kokonaisuudesta ei ole tarkoitus tulla liian teollisuushenkinen, jotain sen tyylisiä elementtejä tulee rikkomaan liian tasaista kokonaisuutta.

Kokonaan mustaa keittiötä en kuitenkaan halunnut. Se vaatii mielestäni enemmän tilaa ja oman kokonaisuutensa. Alla olevissa kuvissa kokomusta toimii hyvin, mutta meillä se tarvitsee kevyttä paria valkoisesta saarekkeesta.
Seuraavat inspiraatiokuvat kaivoin vuoden 2012 asuntomessujen kansiostani. Näissä tyyli on enemmän sitä mitä nyt on mielessäni. Samalla muistin, että tämän ensimmäisen kuvan keittiön messuilla nähdessäni totesin jo miehelle, että tällainen keittiö meille voisi joskus tulla. Näissä keittiöissä mustat seinämät eivät näytä liian raskailta, kun ovat yhdistettynä vaaleisiin pintoihin.
Saamme tarjouksia ja havainnekuvia keittiötarjouksistamme toivottavasti loppuviikosta. Niistä saa sitten paremmin ajatuksesta kiinni, kun kuvassa näkee tarkemmin kokonaisuuden.

13 kommenttia:

 1. Hyvin samankaltaisia haaveita kuin minullakin! Meillä on tulossa mustavalkoinen keittiö, yksi korkea seinusta mustana ja saareke ja työtaso-osio valkoisena. Blogissa on jonkuverran havainnekuvia, jos haluat kurkata :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpa kyllä samankaltaiset suunnitelmat! Teillä taitaa olla integroidut jääkaappi ja pakastin? Kiva nähdä teidän havainnekuvista, että ajatus toimii.

   Poista
  2. Joo, tiskarit ja kylmäkoneet on integroituina. Ihan aluksi oltiin laittamassa meille festivoa sen isomman tilavuuden vuoksi, mutta ratkaistiin tämä asia edullisemmin vielä toisella pienemmällä jääkaapilla :-)

   Poista
 2. Upeita mustia keittiöitä!
  Hyvältä idealta vaikuttaa laittaa musta vasten valkoinen saareke. Meille tulossa jotain samantapaista mutta olen tähän saakka suunnittelut saarekkeen myös mustana sillä toivon että tammi-tasot tuovat tilalle lämpöä. Ystävällläni on musta seinä ja valkoinen saareke ja se on todella kaunis yhdistelmä.

  Tuosta nanomateriaalista kuulisin mielellään enemmän..?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tammitasot sopiikin hyvin mustavalkoiseen keittiöön, mietin niitä itsekin aluksi, mutta eivät oikein sovi meidän kokonaisuuteen. Voin kertoa lisää tuosta materiaalista sitten kun saan myös kuvat heiltä.

   Poista
 3. Meillä ihan samanlaiset suunnitelmat, mutta väritys vain toisinpäin eli kaapistoseinä valkoisena ja saareke mustana :) Alunperin himoitsin kokomustaa keittiötä, mutta sen synkkyys arveluttaa. Mitä enemmän fiiliskuvia katsoo niin sitä enemmän ollaan tykästytty tuohon mustan ja valkoisen yhdistelmään. Sopivasti kontrastia, mutta tila pysyy silti valoisana ja selkeänä. Innolla odotan lisätietoa teidän kilpailutuksen edistymisestä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin tykkään juuri tuosta kontrastista. Meillä tulee niin iso ja avara tila tuohon keittiö-olohuonealeelle, etten pelkää liikaa synkkyyttä. Vaaleaa pintaa tulee olemaan myös lattiassa. Mutta tuo valkoinen saareke tuo meille vähän piristystä.

   Poista
 4. Meiltä myös tulee löytymään musta-valkoista. Takaosa (L:n mallinen) Puustellin mustaksi petsattua koivua ja saareke sekä yksi ja ainoa yläkaappi valkoista. Tasojen väri ja materiaali vielä on hakusessa. Tällä hetkellä suosikki on massiivikoivu.

  Marika / Kaksi Savua

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meille on tulossa tarjous juuri tuosta Puustellin mustaksi petsatusta koivusta! Näytti kyllä superhyvältä mallilta liikkeessä.

   Poista
 5. Ihania keittiöitä! Mua on alkanut kans miellyttää tumma, mutta mustan sijaan käyttäisimme ehkä tummaa antrasiitin harmaata. Puuta myös haluaisin jonnekin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tummanharmaakin näyttää hyvältä ja puulla saa vähän lämpöä kokonaisuuteen.

   Poista