4.12.2014

Saunan sisustus

Torstai-iltaan vähän suunnitelmia saunaosastomme sisustuksesta. Kuten aiemmin kerroinkin (Pohdintaa saunasta), suunnitelmissamme on tumma saunaosasto ryhditettynä puunvärisillä lauteilla. Leveät, mustat paneelit tuovat sopivasti ryhtiä saunaan ja on mukavaa, että saunassa on vähän hämyisempi tunnelma. Myös lauteet tulevat leveästä paneelista ja yleisilme on mahdollisimman simppeli. Kevyet lauteet, ilman umpinaista alaosaa, näyttävät omaan silmään parhailta. Tällöin myös tummat seinäpaneelit pääsevät oikeuksiinsa.Alkuperäisessä suunnitelmassa saunassamme oli L-muotoiset, perinteiset lauteet. Olemme kuitenkin päätymässä vastakkain asetettuihin lauteisiin. Tämä vaatii kuitenkin lisää leveyttä saunaan, jotta kiukaalle jää riittävästi tilaa keskelle. Lisäsentit pitää nipistää muista yläkerran tiloista.

Vastakkain asetelluissa lauteissa on kuitenkin useita etuja, minkä vuoksi ne haluamme. Kahdestaan saunoessa molemmat mahtuvat nostamaan jalat ylös ja halutessaan lepäämään lauteilla. Kun saunomassa on vieraita, kaikille riittää runsaasti tilaa. 


Kiuas asetetaan lauteiden keskelle päätyyn upotettuna. Tässä kuitenkin minua miellyttäviä kiuasvaihtoehtoja, joista osassa on valittavana myös upotettu malli. Kiuas tulee yksinkertaisella sovituskauluksella ja taustalle luultavasti pesuhuoneessa käytettävää tumman harmaata seinälaattaa. 

Saunan ja pesutilan väliin tulee lasia, jolloin koko saunaosasto on yhteinäistä tilaa. Tarkoitus ei kuitenkaan ole, että saunassa ollaan kuin näyteikkunalla, vaan lasi on tummennettua ja sitä on vain seinän yläosa sekä ovi. Alaosa laatoitetaan samalla laatalla kuin pesuhuoneen seinät.


Myös valaistusta pitää miettiä. Hyvin toteutettu valaistus koko saunaosastossa viimeistelee sisustuksen ja toivottavasti tuo vähän spa-tunnelmaa tilaan.

Millaisia lauderatkaisuja teillä on tehty?


Kuvat: Helo, Harvia, Tulikivi, Kota, 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti