20.12.2014

Joulukuusen hymistelyä

Joulu alkaa olla jo lähellä, enää neljä yötä aattoon. En ole koskaan ollut mikään kova joulunlaittaja. Omassa pienessä kaksiossamme ei juuri joulukoristeita ole, pääasiassa vain valoja tuomassa tunnelmaa. Nyt kuitenkin ajatus omakotitalosta ja sen tuomista mahdollisuuksista on saanut minut suunnittelemaan, mitä kaikkea sitten sinne voisikaan laittaa. 

Joulukuusi oli ensimmäisenä mielessäni. Omaa joulukuusta meillä ei ole vielä ollut, koska sille ei ole ollut tilaa. Emme myöskään ole viettäneet joulua kotona, joten joulukuusesta on päästy nauttimaan kuitenkin aina joulunviettopaikoissa. Omaa joulua pääsemme viettämään omassa talossamme luultavasti vasta parin vuoden päästä, mutta minulla on jo valmiina joulukuusi hankittuna! Ja kuten päätellä saatta, tämä kuusi on sellainen helppohoitoinen, joka odottelee nyt pari vuotta pahvilaatikossa.
Seuraava ajatus on tietenkin kuusenkoristeet. Kuusi on kolme metriä pitkä! Pituus tuo näyttävyyttä, kun se asetetaan jopa kuusi metriä korkeaan tilaan. Mutta kolmen metrin kuuseen ei riitä vain muutama pallo, joten pitää myös ajoissa tehdä hyvä suunnitelma, millaisia koristeita lähtee etsimään. Kuusi itsessään on hyvälaatuinen ja tuuhea, joten ei ole tarvetta peittää koko kuusta koristeilla.
Koristeet voisivat olla hopean hohtoisia vähän eri sävyissä, jotta lopputulossa on mukavan eläväinen. Perinteisiä palloja, joihin voi yhdistellä jotain modernimpaa tai trendikkäämpää, esimerkiksi paperitähtiä tai jotain sesonkiväriä. Näin kuuseen saa vähän eri ilmettä eri vuosina, mutta pohja pysyy samana eikä koko koristevalikoimaa tarvitse uusia.
Koristeet Stockmann
Valosarjoissa on nykyisin vaikka minkälaisia vaihtoehtoja. Perinteisiä kynttilämalleja sekä vähän modernimpia kapeita tai kokonaan valaistuja malleja. Koska meidän kuusi on niin suuri, valoja tarvitaan paljon. Ajattelinkin, että minivalosarjat voisivat myös toimia tässä kuusessa ja niitä olisi helppo jatkaa koko kuusen mitalle. Näiden avulla valaistuksen saa myös tosi tasaisesti. Yksi ajatus oli valoverkko, mutta en ole varma, miten se istuisi kuusen päälle.
Valot Konst Smide ja Airam
Koristellaanko teillä kuusi peristeisesti vai trendien mukaan?

2 kommenttia:

 1. Meille ei tule tänä vuonna kuusta, sillä olemme niin pitkään joulupäivinä poissa ja lisäksi vasta kävelemään oppinut poika saattaisi tykätä kuusesta vähän liikaakin… Ensi vuonna taasen asutaan jo motivaatiokämpässä, eli sinnekään tuskin kuusta tulee.

  Mutta silloin kun meillä kuusi on ollut, niin se on koristeltu useimmiten suht perinteisesti. Meiltä löytyy (muovi) palloja punaisina (huurrettuna), hopeisina (huurrettuna ja kirkkaina) ja kai joitain kultaisiakin. Lisäksi on sellaisia roikkuvia tekokristalleja. Melkein kaikki koristeet olen saanut aikanaan työsuhde-etuna Stockalta, he kun jakavat kaikki joulukoristeet aina työntekijöille joulun päätyttyä kun joka vuodelle on uudet koristeet. Valoina meillä oli ennen sellaiset "perinteiset" sähkötekokynttilät, mutta niiden hajottua olen laittanut ihan normaalin valosarjan kuuseen ja näyttää minusta parhaalta heti elävien kynttilöiden jälkeen. Äidilläni on edelleen elävät kynttilät kuusessa, mutta ne ovat mieleeni turhan vaivalloiset (ja pelottavat) vaikkakin kauniit.

  Onkin otetava huomioon talon suunnittelussa jo mihin kuusi sitten jouluna laitetaan. Ihanaa sitten kun ehkä jouluna 2016 saadaan kuusi omaan kotiin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla hyviä kokemuksiasi valosarjan käytöstä. Meillä luultavasti luotetaan siihen, jossei tässä parin vuoden aikana taas keksitä jotain uutta ratkaisua. Teidän koristelut kuulostaa kyllä kivalta. Aidot kynttilät olisivat tietysti hienot, mutta itse en niitä kyllä uskaltaisi käyttää.

   Poista