6.12.2014

Unelmien sisustus: Eteinen

Eri huoneiden sisustuksen suunnittelu ja erilaisten vaihtoehtojen miettiminen on itselle mieluisinta tässä projektissa. Mielestäni on tärkeää unelmoida siitä unelmasisustuksesta, vaikka varmasti budjetti tuleekin rajoittamaan hankintoja. Tietysti mielikin ehtii vielä moneen kertaan muuttua ennen varsinaisia hankintoja. Ja kun suunnitelmia on jo miettinyt, voi myös katsella näitä tuotteita alennusmyynneistä matkan varrella. Toinen tärkeä syy on se, että huoneiden toimivuus hahmottuu tarkemmin, kun miettii tavaroiden sijoitusta huoneisiin.

Näistä lähtökohdista ajattelin kirjoitella eri huoneista yksitellen ja käydä läpi huoneiden tarpeita ja unelmissa olevia hankintoja. 

Ensimmäisenä käsittelyyn pääsee eteinen, jonka toimivuus on hyvin tärkeää. Eteinen on myös kodin käyntikortti ja ensimmäinen tila, josta vieraan muodostavat mielikuvansa koko talosta. Eteisen yhteydessä meillä on myös vaatehuone, joka toimii pääasiallisena vaatteiden, kenkien ja laukkujen säilytyspaikkana. Vaatehuoneseen on tarkoitus tehdä kunnollinen hyllyjärjestelmä, jossa paksumpienkin talvivaatteiden säilytys sujuu ongelmitta ilman kaapin ovista pursuilevia hihoja. Myös kengille saadaan näin enemmän tilaa. 


Eteinen jää näin siistimmäksi tilaksi ja toimii pääasiassa vain pukeutumistilana ja läpikulkuna sisälle taloon. Eteisessä tapahtuu myös vieraiden vaatesäilytys. Koska eteisessä ei ole turhia neliöitä, vaaterekki ei tilaan sovi. Sen sijaan seinään kiinnitettävä naulakko olisi parempi valinta. Se jättää lattialle tilaa, mutta siihen saa ulkovaatteet nätisti henkareille roikkumaan. Lisäksi seinään voisi kiinnittää muutaman isomman koukun esimerkiksi laukkua varten. Pukeutumista helpottamaan pieni jakkara mahtuisi sopivasti naulakon alle. Sivuseinälle tarvitaan lisäksi iso peili, jotta ulkonäön voi tarkistaa vielä ennen uloslähtöä. Eteistilan valaistukseen sopii mielestäni vähän rouhampi valaisin, kuten Design House Stockholmin Work Lamp. Tärkeää on kuitenkin, että valoteho on riittävä.


1. Design House Stockholm Work Lamp, 2. mllmtr L1, 3. Ikea Hovet, 4. Normann Copenhagen Curve, 5. Ikea Nils

Eteistilaan tulee tummanharmaata 30x60 laattaa, jonka seuraksi sopisi vaalean harmaaksi maalatut seinät. Yhdellä seinällä voisi olla kontrastina tumman harmaa sävy. Pienestä tilasta ei kuitenkaan saa tulla liian synkkä.


Miltä kuullostaa? 

2 kommenttia:

  1. Ei niinkään sisustukseen kommenttia, mutta pohjapiirrokseen: vaatehuone eteisen vieressä on niiiiin kadehdittava ratkaisu! Ratkaisee kyllä monta säilytysongelmaa ns. ei-kausivaatteille ja mikä parasta myös joka päivä käytössä oleville kausivaatteille. Hyvä päätös varmasti. Itse hieman jo kauhistelen, mihin saamme kaikki kengät ja takit mahdutettua :)

    VastaaPoista
  2. Alkuperäinen idea vaatehuoneeseen tuli Valkoisen Harmajan Suvilta. Sinne saa myös loistavasti kaikki harrastusvälineet helposti oven taakse piiloon.

    VastaaPoista