21.12.2014

Kaksion joulu

Kuten eilisessä postauksessa mainitsinkin, en ole juurikaan laittanut joulukoristeita tänä vuonna. Pääasiassa joulun tunnelma syntyy valoista, kynttilöistä ja ihan parista koristeesta. Tänä vuonna tein lasikulhoon pienen asetelman kävyistä, kuusenoksista ja pienistä, paristokäyttöisistä valoista. Asetelmaa koristaa ystävän joulukortista saatu pitsikoriste. Perinteinen, neulottu joulutonttu on rakas, sekin ystävän kutoma, pari vuotta sitten lahjaksi saatu.
Pallovalot roikkuvat meillä katossa ympäri vuoden, mutta nyt joulun kunniaksi kokosin ne häkkiin. Paperinen tähti ei ole ollut moneen vuoteen esillä, mutta tänä vuonna kaivoin sen joululaatikosta tuomaan valoa pimeisiin iltoihin. Kynttelikkö valaisee keittiön ikkunalaudalla.
Ainoa joulutekstiilimme on tämä myöskin lahjaksi saatu tyynynpäällinen, joka onkin sopivan hillitty tuomaan tunnelmaa. Kynttilät voi sytyttää jo iltapäivällä kun päiväalkaa pimetä. Tuikuissa minulla onkin kevyesti joululle tuoksuvia vaihtoehtoja, joilla koko asuntoon tulee hento tuoksu.
Valot saavat jäädä vielä joulun jälkeenkin, pienet koristeet on nopea kerätä laatikkoon ja nostaa sivuun joulun jälkeen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti