12.8.2014

Pohjapiirustuksen ensimmäinen luonnos

Kuten viime viikolla kerroimme, saimme talomme ensimmäiset luonnokset arkkitehdilta. Pohjapiiroksen arkkitehti on luonnostellut meidän keskustelumme sekä tekemiemme huonekorttien pohjalta. Jo ensimmäinen luonnos vastaa erittäin hyvin toiveitamme, eli pohjatyö kannattaa tehdä mahdollisimman hyvin. Pidämme siitä, että tila on kompakti ja kaikki neliöt on käytetty toiminnallisesti. Rakennukset toimivat myös hyvin yhdessä.


Pohjapiirustus (Kuvat Kaarlo Rohola)

Näkymät on suunniteltu niin, että kadulle ja naapureiden suuntaan käytetään kapeita ja matalia ikkunoita tuomaan luonnonvaloa, mutta samalla antamaan omaa rauhaa. Pihalle metsän suuntaan sen sijaan ikkunat ovat korkeita ja tuovat ympäröivän luonnon sisälle.

Julkisivut (Kuvat Kaarlo Rohola)

Luonnoksia on nyt katseltu ja pyöritelty muutaman päivän verran ja mietitty, miten pohja toimii meidän käytössämme ja millaisia muutoksia haluaisimme vielä tehdä. Ainakin yläkerrassa haluamme, että vaatehuoneeseen on pääsy myös käytävältä, joten makuuhuoneen ja vaatehuoneen paikkaa muutetaan vielä. Myös muita pieniä muutoksia tulee varmasti, mutta mietimme niitä nyt rauhassa jonkin aikaa.


Mrs L


2 kommenttia:

  1. Oi, kattoterassista olen rehellisesti kateellinen :) Meillekin sellainen piti tulla, mutta erinäisistä syistä siitä piti luopua. Ihana koti teille on tulossa, onnea projektiin!

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommentistasi! Kattoterassi on kyllä omakin suosikki, toivottavasti toteutus onnistuu!

    VastaaPoista