23.8.2014

Muutoksia pohjapiirustuksen luonnokseen

Viime viikolla esittelin teille talomme pohjapiirustuksen ensimmäisen luonnoksen täällä ja kerroin, että jotain muutoksia luonnokseen tullaan tekemään. Olemme nyt miettineet näitä asioita pari viikkoa ja suurimmat muutoskohteet on jo selvillä. Näistä on alustavasti nyt keskusteltu arkkitehdin kanssa. Mietimme kuitenkin muitakin ratkaisuja vielä tarkemmin, jotta arkkitehti voi sitten kerralla päivittää muutoksen luonnokseen.

Meille on tärkeää, että oma pihamme on rauhallinen ja suojassa katseilta. Tonttimme kohdalla tie tekee pienen mutkan ja meidän talomme tulee rakentaa eri linjaan kuin aiemmat talot. Tästä johtuen pihamme tavallaan aukeaa enemmän idän puoleisen naapurin suuntaan. Idän suunnasta pihallemme on myös suorempi näkymä, sillä tällä puolella talot on rakennettu hieman korkeammalle, kuin meidän talomme. Lännen puolella naapurimme on jo rakentanut talonsa niin, että heiltä näkymät meidän suuntaamme ovat hyvin vähäiset ja heidän pihansa on suojaisa omaan suuntaansa. Ajattelimme ratkaista tämän muuttamalla autotallin ja asuinrakennuksen paikat toisin päin, jolloin autotallirakennus antaa suojaa terassille ja pihalle.


Kun rakennukset sijoitetaan toisin päin, kummatkin kääntyvät peilikuviksi. Näin talojen yhtenäinen, toisiinsa sulautuva muoto säilyy. Muutoksen jälkeen terassille paistaa iltapäivän aurinko, mikä tuo ihanaa luonnonvaloa myös suurista ikkunoista avaraan keittiö-olohuone-tilaan.


Toinen suuri muutos tulee olemaan lisäneliöt. Vaikka toivoimme arkkitehdilta neliöitä noin 130-140, alkoi suunnitelman keittiö-ruokailutila-olohuone tuntumaan turhan ahtaalta. Ensimmäisessä suunnitelmassa tila on kokonaisuudessaan jo noin 40 neliötä ja kaikki toiminnot varmasti mahtuisivat tilaan. Haluamme kuitenkin, että tilaan jää avara tunnelma myös sijoitettujen huonekalujen jälkeen. Tästä syystä päätimme, että olohuonetta kasvatetaan terassin suuntaan noin metrin verran. Pulpettikaton vuoksi tällä tulee olemaan iso vaikutus myös ikkunoihin ja muihin tekijöihin.

Pienempänä viilauksena on terassialueen jatkaminen vähän pidemmälle, jotta terassilta tulee helppo kulkuyhteys autotallin kattoterassille johtaville rappusille. Terassille tulee myös katettu osuus, jonne sijoittuu ruokailuryhmä ja grilli. Katos tarjotaa ruokailijoille suojaa myös paahtavalta auringolta.


Yläkerran huonejärjestykseen tehdään myös pieni muutos, sillä haluamme, että vaatehuoneeseen on kulku myös muualta kuin makuuhuoneesta. Makuuhuoneen ja vaatehuoneen paikkaa vaihdetaan keskenään ja makuuhuone jää omaan rauhaansa käytävän päähän. Näin toinen voi jatkaa uniaan aamulla, kun toinen nousee aiemmin. Todennäköisesti vaatehuoneeseen tulee kulku sekä makuuhuoneesta että käytävältä. Muutoksesta johtuen yläkerran WC:n muoto myös päivittyy hieman.

Yläkerran aulatilaa päivitetään myös, sillä pelkäämme, että tällaisenaan se jäisi erittäin vähäiselle käytölle. Tilaa vähän suurennetaan ja täyden lasikaiteen sijaan ainakin osa toteutetaan täyskorkeana seinänä. Näin aulatilaan saadaan myös oma rauhallinen nurkkaus, joka voi toimia esimerkiksi työtilana tai lukunurkkauksena tulevaisuudessa.


Myös muita pieniä muutoksia olemme kirjanneet. Esimerkiksi ikkunoiden sijoittelua ja korkeuksia hieman muutetaan jo näistä suuremmista muutoslinjoista johtuen. Huoneisiin tulee pieniä viilauksia ja ovien avautumissuuntia pitää vielä tarkistaa. Nämä ovat kuitenkin ne suurimmat muutokset, joiden jälkeen suunnitelmia voidaan jo alkaa viedä paremmin eteenpäin.


Mrs L

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti