4.8.2014

Haaveilua omasta pihasta

Näillä kesän helteillä kaipaan aina omaa pihaa. Tässä kerrostalokaksiossamme meillä on länteen aukeava lasitettu parveke, jossa auringosta voi nauttia varhaisesta keväästä vielä myöhään syksyyn. Parveke toimii loistavasti pienenä virkistyskeitaana, mutta pienen kokonsa vuoksi siellä oleminen on kuitenkin melko rajattua. Tällöin ajatuksiin aina nousee oma piha. Miten ihanaa olisikaan vain astua ulos ovesta terassille, loikoilla auringossa, nauttia tuulenvireestä, hoitaa puutarhaa ja puuhastella pihamaalla.
 
Kuvat 1. Ikea 2. Netanttila 3. Mustang

Omaan pihaan ja terassiin liittyy läheisesti myös kesäkeittiö ja grilli. Kun mahdollisuutta omaan grilliin ei ole, grillattu ruoka maistuu erityisen hyvältä silloin, kun siihen mahdollisuus tarjoutuu. Ensimmäinen hankinta pihallemme onkin varmasti kaasugrilli, jolla kesän kokkaukset hoidetaan. Grillissä voi vaivattomasti loihtia maukkaan ja terveellisen aterian kasviksista ja pihveistä. Mökillä olemmekin ottaneet kaiken irti grillausmahdollisuuksista, eikä juuri muita valmistustapoja ole käytetty. Grillattu ruoka maistuu kesältä!

Kuvat Pinterest
Pihastamme tulee mahdollisimman helppohoitoinen. Terassia ja patioaluetta tulee olemaan paljon eri tasoissa, mutta vastapainoksi myös vehreää kasvillisuutta. Haaveilen runsaasta puutarhasta, jossa olisi paljon eri lajeja sekaisin ja kasvit saisivat kasvaa rehevinä. Talon tyyliin sen sijaan sopisi minimalistinen, hallittu ja rajattu puutarha. Todellisuudessa puutarhurin taidoissani saattaa olla puutteita liian vaativan puutarhan hoidossa. Puutarha on kuitenkin sellainen, jota voi rauhassa rakentaa vuosi vuodelta kokemuksenkin karttuessa.


Mrs L 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti