Emme ole itse aiemmin päässeet juurikaan vaikuttamaan asunnoissamme käytettyihin materiaaleihin, joten nyt omaa taloa ja sen sisustusta suunnitellessa onkin ihana miettiä, millaisia valintoja voimme tehdä. Tässäkin pitää tosin olla kohtuullinen, ettei tulee liikaa efektejä samaan tilaan. Tykkään kuitenkin, että materiaalivalinnoissakin olisi jotain mielenkiintoista. Parhaat valinnat ovat kuitenkin sellaisia, jotka eivät rajoita liikaa, vaan viimeistelevät tilan. Tässä muutamia ideoita ja pohdintaa pintamateriaaleista.
Akustiikkalevyt kiinnostavat pääasiassa toiminnallisuutensa vuoksi, mutta ne voivat olla myös osa sisustusta. Akustiikkalevyistä kirjoitinkin jo aiemmin täällä.
Tapeteissakin on nykyisin rohkeita kuoseja, jotka toimivat, kun värimaailma on hillitty. Ensimmäisessä kuvassa oleva tapetti on Marimekon valikoimasta. En aiemmin tiennyt, että Marimekon kuoseista valmistetaan myös tapetteja. Ihastuin heidän Oodi-tapettiinsa, jonka valitsin myös työtilan tapettivaihtoehdoksi. Toisen kuvan tapetti on Borås Tapeter Wallpaper by Scandinavian Designers, jossa on hento, vihertävä sävy.
Esimerkiksi eteiskäytävälle tai rappujen viereiselle seinustalle voisi suunnitella jonkinlaista kolmiulotteista designlaattaa. Itse pidän siitä, että seinässä on struktuuria, mutta värimaailma on hillitty. Dekotuote valmistaa designbetonilaattoja, joilla saisi juuri kaipaamaani tunnelmaa.
Erilaisten rimoitusten käyttäminen on myös kiva efekti, mitä voisi hyödyntää meillä esimerkiksi yläkerran aulatilan seinässä. Valo kulkisi rimoituksen läpi, mutta se antaisi kuitenkin vähän näkösuojaa. Myös perinteisempää tiiliseinää voi käyttää sisätilassa. Kun väriksi valitsee esimerkiksi neutraalin vaalean harmaan, pinnasta tulee tyylikäs ja moderni.
Kylpyhuoneeseen valitsemme todennäköisesto isoa, neutraalia laattaa. Ei kuitenkaan ihan valkoista. Laattojen pariksi voisi sopia tumma lautakatto. Kylpyhuoneen valaistukseen pitää myös kiinnittää huomiota, katon rajassa kulkeva valolista on yksi ratkaisu.
Mutta kuten sanoin, erikoisempien materiaalien käytössä pitää olla tarkka, jotta palaset sopivat yhteen eikä kokonaisuudesta tule liian levoton. Vaikeinta onkin valita lopulliset suosikit, jotka myös kestävät aikaa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti