14.8.2014

Musta-valkoinen keittiö

Meille tulee avokeittiö, joka on yhtä suurta tilaa ruokailutilan ja olohuoneen kanssa. On siis erittäin tärkeää, että keittiö istuu muuhun sisustukseen eikä ole liian keittiömäinen. Alkuun keräsin Pinterestistä inspiraatioksi suosikkikeittiöni. Ensimmäisissä kuvissa alakaapit ovat mustat tai erittäin tummat ja yläkaapit valkoiset ja kevyet. Pidän tästä värityksestä erityisesti, kaapistot ovat tasapainossa eivätkä hallitse tilaa liikaa.Toisessa kuvaparissa on saareke. Meille on myös tulossa saareke, jonka äärellä syödään aamiaiset ja välipalat. Saareke erottaa keittiön mukavasti omaksi osakseen tässä avoimessa tilassa. Saarekkeen ylle olen suunnitellut roikkuvaa valaisinparia, kuten inspiraatiokuvissakin. Kunhan suunnitelmat tarkentuvat, pääsen miettimään näitä valaisimia tarkemmin. Myös sirot, mutta mukavat baarijakkarat pitää hankkia. Sellaisia olen etsinyt jo tähän nykyiseen asuntoon, mutta uuteen kotiin niihin on panostettava.Seuraavaksi esittelyssä taas inspiraatiopaloja asuntomessuilta. Ensimmäisissä kuvissa on samaa musta-valkoista värimaailmaa kuin olen ajatellut. Alarivin kuvissa kummassakin keittiössä väritys on toteutettu niin, että ikkunaseinällä olevat kaapistot ovat valkoisia, kun korkeat kaapit seinustalla ovat mustia. Erityisesti mustissa kaapeissa mielestäni on tärkeää, että pinta on matta. Kiiltävä kaapisto ei istu niin hyvin osaksi sisustusta.Kokonaan mustat tai tummanharmaat keittiöt vaativat mielestäni vaalean taustan, kuten alla ensimmäisessä kuvassa. Kannustalon Ladossa olleen keittiön mallista pidin myös kovasti, mutta näin mustana seinusta on makuuni liian tumma ja hallitseva.


Kokonaan valkoisia keittiöitäkin oli tarjolla useita. Vaikka valkoinen on valoisa vaihtoehto, kaipaisin keittiöltä kuitenkin enemmän ilmettä. Valkoiset pinnat tuntuvat hyvin kliinisiltä, kun ulkonäöltään kuitenkin tulemme suosimaan hyvinkin pelkistettyä mallia. Erilaisillä työtasoilla ja välitilan pinnoitteilla valkoisiinkin keittiöihin saa erilaista ilmettä.Toisissa keittiöissä oli käytetty myös rohkeasti värejä. Metsän vihreä ja vihreään taittava harmaa tuntuvat olevan nyt trendikkäitä värejä. Omaan taloon en kuitenkaan uskaltaisi ottaa liian trendikästä väriä keittiöön. Voimakkaanvärisen keittiön yhdistäminen sisustukseenkin saattaisi omaan, hillittyyn makuun tuottaa pieniä hankaluuksia. Näihin asuntomessukohteisiin nämäkin keittiöt sopivat kuitenkin oikein hyvin.

Keittiön suunnitteluun pitää kyllä panostaa erityisesti, jotta kaikki toiminnot ovat kätevästi saatavilla, kaapistojen käyttö on tehokasta ja vielä ulkonäkö miellyttää useampia vuosia. Onneksi vielä ei tarvitse tehdä päätöksiä, vaan voimme rauhassa suunnitella.


Mrs L

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti