8.8.2014

Ensimmäiset luonnokset arkkitehdilta

Tällä viikolla saimme arkkitehdiltamme ensimmäiset luonnokset. Arkkitehtinamme on Kaarlo Rohola, joka on toiminut arkkitehtina myös tämän vuoden asuntomessukohteessa 22 Villa Lumous. Hänen vahvuutensa ovat modernit, selkeät talot, joissa on jokin pieni twist, mikä sopii meille oikein hyvin.

Julkisivu (Kuva Kaarlo Rohola)

Luonnokset oli piirretty muutaman viikon takaisen tapaamisemme perusteella. Tällöin kävimme yhdessä tutustumassa tonttiin ja kerroimme, millaisen talon me haluaisimme. Unelmatalon kuvaileminen ei olekaan kovin helppoa. Kokonaisuus tietysti ratkaisee, mutta myös pienet yksityiskohdat ja huoneiden keskinäiset suhteet vaikuttavat lopputulokseen merkittävästi. Myös tyyli näkyy sekä julkisivussa että pohjaratkaisussa ja kaiken tulisi vielä toimia yhteen.

Asemapiirustus (Kuva Kaarlo Rohola)

Arkkitehti osasi tietysti ammattitaidollaan esittää tärkeitä kysymyksiä, joihin pyrimme vastaamaan parhaamme mukaan. Ensikertalaisena rakentajana ammattilaisen apu on hyvin tärkeää. Näytimme kuvia meitä miellyttävistä taloista, materiaaleista ja sisustusratkaisuista, minkä pohjalta meidän tyylimme oli helppo hahmottaa. Lisäksi olimme valmistelleet lyhyet kuvaukset jokaisesta huoneesta, jossa oli kerrottu huoneen funktio ja meille tärkeät kriteerit.

Pihan puolelta (Kuva Kaarlo Rohola)

Tämänviikkoisessa tapaamisessa oli yllättävä huomata, kuinka nämä hahmotelmat ja ajatukset oli tuotu eteemme konkreettisena suunnitelmana. Ensivaikutelma oli erittäin hyvä ja kokonaisuus juuri sellainen kuin toivoimme. Pohjaratkaisussa oli otettu kaikki toiveemme huomioon ja saatu nämä toimimaan yhdessä oikein hienosti.


Nyt saamme hetken pyöritellä ensimmäisiä luonnoksia mielessämme ja miettiä, jos haluamme toteuttaa jotain muutoksia. Pieniä viilauksia varmasti tulee, mutta lähtökohta on jo erittäin mieluisa. Pohjapiirroksesta kerromme lisää vielä myöhemmin.


Mrs L

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti