25.8.2014

Nykyinen kaksiomme

Nykyisessä kaksiossamme on tilaa 54 neliötä ja se sijaitsee vuonna 2012 rakennetussa kerrostalossa uudehkolla asuinalueella. Asuntomme sijaitsee ylimmässä kerroksessa, mikä oli pääkriteeri asuntoa valitessamme. Ylimmän kerroksen asunto on huomattavasti rauhallisempi ja meidän talossamme näissä asunnoissa on lisäksi mielenkiintoiset kattoikkunat olohuoneessa. Emme kumpikaan ole varsinaisesti kerrostaloasujia, mutta tämä ratkaisu on toiminut meille tähän asti.

Keittiö, olohuone ja työtila ovat yhtä avaraa tilaa, missä vietämme pääosan ajastamme kotona. Keittiössä on työtason jatkeena pöytätaso myös ruokailulle. Erillistä ruokapöytää tilaan ei valitettavasti mahdu. Keittiöön valoa tuo pieni, kulmassa sijaitseva tuuletusikkuna.

Sohva jakaa olohuoneen ja antaa oman tilan työpisteelle. Laskutasona toimii Hayn DLM, joka on näppärä liikuteltavuutensa ansiosta. Isoa sohvapöytää tilaan ei mahtuisikaan. Isoja tyynyjä voi käyttää istuimena lattialla, niihin kätkeytyvät varapeitot. Vino päätyseinä ja ikkunat tuovat hauskan ilmeen tilaan. Sohvan päädyssä on säilytyskaluste, jossa on mm. tulostin.


Televisiotasossa on myös mukavasti säilytystilaa. Ikean lattiavalaisin tuo kaivattua lisävaloa etenkin talvisin.

Toisella seinällä on tarpeelliset säilytyskalusteet. Jo edelliseen kotiimme hankitut Ikean Malm-lipastot sopivat tyyliltään sisustukseemme ja ovat erittäin toimivat. Tasolle on vaan tapana kertyä kaikenlaista tavaraa, mille ei helposti löydy oikeaa paikkaa. Suosittelen hankkimaan myös lasilevyn lipastojen päälle, se tekee ilmeestä viimeistellyn. 
Työpöytä on sijoitettu olohuoneen nurkkaan makuuhuoneen sisäänkäynnin viereen. Tilaan mahtuu tietokone näyttöineen oikein hyvin.


Työpöydän vierestä on käynti makuuhuoneeseen. Vuosi sitten maalasimme makuuhuoneen seinän tummanharmaaksi, mikä loi makuuhuoneeseen mukavan rauhallisen tunnelman. Makuuhuoneessa on käytetty piristeenä keltaista, mikä sopii tumman harmaan pariksi erittäin hyvin. Seinälle on kerätty kollaasi rakkaista valokuvista.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti