21.3.2015

Kattoterassin sisustaminen

Autotallin katolle meillä tulee terassi. Käynti terassille on yläkerran aulasta sekä autotallin päästä rappuja pitkin ulkokautta. Terassilla on pinta-alaa noin 50 neliötä, joten sinne mahtuu hyvin kalusteita sekä istuskeluun että löhöilyyn. Koska meillä myös sauna ja pesutilat sijaitsevat yläkerrassa, sieltä on helppo kulkea kattoterassille vilvoittelemaan.

Tilaa on runsaasti, joten ajattelin että olisi hyvä jakaa terassia jollain tapaa eri osiin. Yhtenä ajatuksena on, että osa terassia olisi hieman korotettu, mistä muodostuisi jo yksinään selkeästi oma kokonaisuutensa. Toinen ajatus olisi hyödyntää ruukkuihin istutettuja kasveja rajaamaan alueita. Luultavasti päädymme yhdistelemään näitä ideoita.
Terassille paistaa aurinko aikaisesta aamusta iltaan asti, joten ainakin osa alueesta kaipaa jonkinlaista auringonsuojaa. Purjevarjo tai iso auringonvarjo, jonka saisi helposti kasaan voisivat toimia hyvin, sillä kiinteää katosta tai suojaa emme ole suunnitelleet.
Vilvoittelua ja seurustelua varten jokin istuskeluryhmä sopisi tilaan hyvin. Koska neliöitä riittää, olisi mahtavaa sijoittaa oikein ison sohvan esimerkiksi seinustan vierelle. Elokuussa illan pimetessä voisi sitten sytytellä kynttilöitä ja nauttia lämpimistä illoista terassilla.
Tässä vielä hahmottelemani suunnitelma siitä, miten terassille voitaisiin sijoittaa sekä istuskeluryhmä että aurinkotuolit. Lopulliset suunnitelmat tehdään varmaan vasta sitten, kun oikeasti hahmottuu tilan suuruus sekä alakerran terassille sijoitettavat toiminnot.


Inspiraatiokuvat: Pinterest

4 kommenttia:

 1. Kattoterassi on varmasti ihana kesällä! :)

  VastaaPoista
 2. Ainakin tämä olisi meidän toiveissamme :)

  VastaaPoista
 3. Vau, kattoterassi! Aikas kiva. Siellä onkin sitten mukava viettää kesäiltoja fiilistellen. :)

  Suvi / Ripaus unelmapulveria

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Vielä ensi kesänä ei päästä iltoja terassilla viettämään, mutta sitten uskon että on suosittu paikka :)

   Poista