11.3.2015

Kontrastia rapattuun taloon

Valkoinen rapattu pinta tumman harmailla yksityiskohdilla tuntuu olevan tänä päivänä se oikea väripari modernille talolle. Näitä samankaltaisia ratkaisuja näkyy jokaisella uudella omakotitaloalueella useita. Minusta tuo ajatus yksityiskohtien korostamisesta ja kontrastipinnasta on hieno, se tuo julkisivuun enemmän eloa. Lisäksi sillä saa hienosti rytmitettyä esimerkiksi ikkunoita tai korostettua jotain muuta osaa talosta.
Meidän ensimmäisissä luonnoksissamme on tuo sama suosittu väritys, mutta olemme päätyneet muuttamaan koko värityksen lähes päinvastaiseksi. Esittelen lopputuloksen sitten, kun saan arkkitehdiltamme päivitetyt luonnoskuvat. Värin lisäksi olemme pohtineet, miten tuo kontrasti toteutetaan. Useimmiten nämä kontrastit ovat puuta, joko kapeaa rimaa tai laudoitusta, toisinaan rappaus on vain maalattu eri sävyllä. 

Ruukilla on julkisivuverhouksiin kehitettyä designteräsprofiilia, josta on saatavilla muutamia erilaisia malleja. Kauempaa katsottuna pinta näyttää hieman samalta kuin kapea rimoitus, mutta sopii mielestäni moderniin taloon rimoitusta paremmin. Erityisesti kun meidän suunnitelmassamme kontrastiväri sijoittuu juuri ikkunoiden ympärille, teräsprofiilin sävy saadaan sovitettua sopimaan ikkunan karmeihin. Lisäksi teräs on kestävää eikä vaadi niin paljon huoltoa ja ylläpitoa kuin puuosat vaatisivat.
Onko teillä kokemusta tällaisesta ratkaisusta?


Kuvat: Pinterest ja Ruukki

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti