18.3.2015

Tontin muotoilu ja pihasuunnitelma

Tontilla on viimeisetkin puut kaadettu ja maansiirtotyöt alkavat näillä näppäimillä. Kaiken muun lisäksi se tarkoittaa sitä, että nyt pitäisi tietää, miten tontin takaosaa muotoillaan samalla jo pihan rakentamista varten. Meillä ei ole ammattilaisen tekemään pihasuunnitelmaa, johon tässä asiassa voitaisiin luottaa, vaan itse pitäisi miettiä toteutusta.

Tonttimme on etuosasta tasaista, mutta tontin perällä  maasto nousee jopa melko jyrkästikin. Tuosta talvella otetusta kuvasta takapihan nousun näkee parhaiten. Naapurustossa tonttia on muotoiltu melko eri tavoilla: toinen naapurimme on kaivanut koko takaosan tasaiseksi, kun taas toisaalla on tehty jyrkempiä nousuja.
Meillä ei siis ole pihasuunnitelmaa eikä oikeastaan kokemusta pihan rakentamisesta tai hoitamisesta. Toiveenamme on helppohoitoinen, moderni piha, jossa kaikella on oma paikkansa. Minua miellyttää eniten tarkasti rajatut alueet esimerkiksi nurmelle, käytäville ja istutuksille. Terassialueemme on melko iso, mutta sekä etu- että takapihalle jää kuitenkin hyvän kokoiset piha-alueet.
En haluaisi kaivaa takapihaa ihan matalaksi, sillä pihamme takana metsä kuitenkin jatkuu vielä korkeammalla tasolla. Haluaisin siis löytää jonkun hyvän ratkaisun korkeuseron toteutukseen niin, että se on toimiva, helppokäyttöinen ja viihtyisä. Etsin inspiraatiota Pinterestistä, jossa oli kivoja erilaisilla portailla toteutettuja ratkaisuja. Tämä voisikin olla meidän talomme ilmeen kanssa hyvin toimiva ratkaisu, siisti ja käytännöllinen. 
Hahmottelin vielä ajatuksia takapihan osalta asemapiirrokseen, josta on helpompi hahmottaa talon sijoittuminen tontille ja perälle jäävän pihan suuruus. Näillä kuvilla yritän kertoa ajatukseni sitten eteenpäin maanrakennuksen hoitavalle taholle, toivottavasti saavat ajatuksestani kiinni.

Miten teillä on toteutettu tontin korkeuserot?


Inspiraatiokuvat: Pinterest

7 kommenttia:

 1. Meillä laitetaan kukkamuurit terassin kylkeen joilla pykälletään pihaa. Nuo porrasratkaisut näyttää kyllä hyviltä myös!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kukkamuurikin kuulostaa hyvältä, toimii varmasti ainakin teillä!

   Poista
 2. Teidän suunnitelmat kuulostavatkin hyviltä. Meillä maanrakennus alkaa vasta kesällä, mutta kovasti jo odotan sitä. Talon rakentamisesta olen haaveillut aivan nuoresta saakka, joten on hienoa että kohta päästään tositoimiin. https://haapa-aho.com/yksityisille/

  VastaaPoista
 3. Kiitos kun jaoit tämän. Meillä on paljon pohdittu myös korkeuseroja. Tontti on hankittu, maanrakennustöitä ei vielä ole aloitettu. Siihen täytyisi ammattilainen löytää. Meillä on todella mäkinen tontti, ja täytyy myös paljon pohtia tuota suunnitelmaa, miltä kaiken tahtoo myöhemmin näyttävän. https://www.hinauslevainen.fi/koneurakointi

  VastaaPoista
 4. Kivannäköisen pihasuunnitelman olet laatinut ja hyviä kuvia on löytynyt sen tueksi. Itse myös pidän helppohoitoisesta, modernista pihasta. Vanhemmillani on alkamassa mökillä maanrakennustyöt ja jouduimme etsimään, mikä yritys tekee ahtaan kohteen maanrakennustöitä. https://www.maansiirtoespoo.fi/palvelut

  VastaaPoista