21.11.2014

Talon julkisivun fiilis

Talomme julkisivu on hyvin moderni ja suoraviivainen. Pinta tulee olemaan rapattu ja aksentiksi tulee joko peltiä tai lautaa. Arkkitehti on suunnitellut talostamme valkoisen, mikä sopiikin oikein hyvin modernin talon ilmeeseen. Valkoisia kivitaloja tuntuu kuitenkin olevan todella paljon ja haluaisin taloomme jotain spesiaalimpaa fiilistä. Julkisivu on kuitenkin se ensimmäinen juttu, jonka talosta näkee, ja se luo odotuksia myös sisätiloille. Olenkin alkanut miettiä, pitäisikö talon sittenkin olla eri värinen. 


Alueellamme kaava ei määrää tarkemmin pintamateriaalia tai sävyä.

Julkisivumateriaalina käytetään yhtenäistä puuverhousta tai sileää kiviainespintaa.

Uudisrakennusten koon ja muodon sekä julkisivumateriaalien, värityksen ja julkisivun rakennustaiteellisen käsittelyt tulee sopeutua ympäröiviin rakennuksiin ja maisemaan.


Naapurustoon valmistuneet talot ovat myös hyvin laidasta laitaan niin tyyliltään kuin väritykseltään. On maalaisromanttista puutaloa perinteisissä sävyissä sekä moderneja kivipinnotteisia taloja niin valkoisena kuin tummempanakin. Tähän joukkoon voimme siis valita melkein minkätahansa meitä miellyttävän vaihtoehdon.


Viime kesän asuntomessuilla ihastuin kaikin puolin Fendari-kohteeseen, pohjaratkaisun lisäksi siinä rohkeasti käytetty tumman harmaa, lähes musta väritys tekivät vaikutuksen. Muutenkin tummia julkisivuja on näkynyt nykyisin enemmän. Tumma materiaali tekee talosta voimakkaamman, mutta samalla myös hieman salaperäisen. Silti vähän epäilen, onko tumma talo talven pimeinä kuukausina liian synkkä. Väri saattaisi kuitenkin pysyä pidempään hyvänä, valkoinen kun likaantuu ja tummuu erittäin helposti.

Hieman ruskeaan taittava harmaa voisi olla pehmeämpi valinta. Esimerkiksi Weberin sävy Classic 451 on pehmeä tumman harmaa. Tähän jos yhdistäisi tumman harmaan kontrastivärin ja vaalean sokkelin, yhdistelmä olisi moderni mutta aikaa kestävä. Weberin sivuilla voi värityökalun avulla kokeilla erilaisia yhdistelmiä ja testailin esimerkkitaloon, miltä väritys voisi näyttää. Työkalun avulla hahmottaa hyvin, mitkä värit ja sävyt toimivat keskenään, vaikka kaikkia yksityiskohtia ei tietenkään voi säätää mieleisekseen. Tästä yhdistelmästä tuli minusta aika kiva.


Kuvat Weber
Miten te olette päätyneet omaan väriratkaisuunne? Ja onko ratkaisu ollut toimiva käytännössä?

5 kommenttia:

 1. Hyvältä näyttää!! / divaaniblogit.fi/villasolsidan

  VastaaPoista
 2. Kaunis talo massoittelultaan! Me päädyttiin mustaan niin, että mies halusi tiilitalon ja minä en hyväksynyt tiilistä kuin mustan. :) Hyvin tyytyväisiä ollaan kyllä väriin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teillä tuo musta tiili näyttää kyllä upealta!

   Poista