25.11.2014

Lattiamateriaalit

Talon lattiapintoja on alustavasti katseltu ja suunniteltu, minkälaista materiaalia eri tiloihin tulee. Kunkin tilan käyttötarkoitus sekä tilojen yhteinäinen ilme ovat lähtökohtana materiaalien valinnalle. Emme halua liian montaa erilaista materiaalia, jotta kokonaisuus säilyy ehjänä. Myös värimaailma pysyy yhtenäisissä sävyissä. Tässä vaiheessa suunnitelmat ovat vasta enemmän hahmotelmia, tarkempia valintoja ei oikeastaan ole vielä tehty ja mielikin saattaa muuttua, jos parempi vaihtoehto tulee vastaan. Lattiaan valittavista materiaaleista haluan olla täysin varma ennen päätöksentekoa, sillä ne tulevat olemaan pitkäaikainen hankinta ja vaikuttavat koko muuhun sisustukseen suuresti.

Parketit Timberwise: Tammi Classic Silver ja Saarni Classic Snow White
Alakerran päätiloihin olemme valinneet parkettia. Parketti luo klassisen ja arvokkaan tunnelman, mikä sopii tähän korkeaan tilaan loistavasti ja viimeistelee kokonaisuuden. Parketti on pehmeä ja lämmin jalalle, mikä tekee siitä erityisen miellyttävän ratkaisun oleskelutiloihin. Samaa materiaalia käytetään myös alakerran työhuoneissa. Päätimme käyttää parkettia koko olohuone-ruokailutila-keittiö-alueella yhteinäisen pinnan vuoksi. Aluksi pohdin laattaa keittiöön, mutta lattiasta tulisi hyvin rauhaton, sillä keittiö on kuitenkin pinta-alaltaan suuri ja lattiapinta selkeästi yhteydessä ruokailutilaan ja olohuoneeseen. Keittiössä työskennellessä tulee seistyä paljon, jolloin laatta olisi myös melko kova jalalle. Parkettilattian huollon ja puhdistuksen kanssa pitää vain olla tarkempi keittiössä.

Parketit Timberwise: Tammi Classic Frost ja Tammi Classic Antarctis
Emme ole kuitenkaan valinneet vielä, mitä parkettia haluamme käyttää. Kuten aiemmin kerroinkin, ensimmäisellä kerralla sopivaa, vaikutuksen tekevää parkettilattiaa ei vielä löytynyt. Tavoitteena on löytää vaalea, harmaansävyinen malli. Timberwisen mallit vaikuttavat erittäin hyviltä ja heidän mallistossaan on useampiakin hyvännäköisiä viimeistelyjä. Näitä pitää kuitenkin päästä näkemään paikan päälle, kuvissa sävyt toistuvat vaihtelevasti.

Oletteko te käyttäneet parkettia, laminaattia, vinyylikorkkia tai muuta materiaalia olohuoneessa tai keittiössä? Tai osaatko suositella jotain erityisen hyvää mallia, josta voisi olla apua meidän päätöksenteossamme?

Kalanruotoparketti Timberwise
Yläkerran tiloihin olemme suunnitelleet Weberin Casa Floor lattiaa, joka läpivärjätty, nopeasti kovettuva ja kuivuva pinnoite. Lattian väri on yhtenäinen, mutta kuitenkin elävä ja sävyn voi valita kuudesta eri vaihtoehdosta. Materiaali on lämmin ja kestää kulutusta. Värisävyksi tulee joku harmaansävy, todennäköisesti keskiharmaa, joka luo yläkertaan lämpimän tunnelman. Tätä materiaalia käytetään yläkerran makuuhuoneessa, vaatehuoneessa sekä aula- ja käytävätilassa.

Weber Casa Floor harmaa ja vaalean harmaa

Laattaa tullaan käyttämään alakerran eteistilassa, kodinhoitohuoneessa ja WC:ssä, sekä yläkerran pesuhuoneessa, saunassa ja WC:ssä. Lattialaatan malleja tulee olemaan kolme erilaista, mutta kaikki ovat isoa 30x60cm laattaa. Alakerrassa eteinen ja kodinhoitohuone tulevat samalla, tumman harmaalla laatalla, kun taas vieras-WC:en tulee ruskeaan taittava sävy. Yläkerran tilat tulevat kaikki toisella tumman harmaalla, sileällä laatalla.

Alla vielä havainnollistava pohjakuva, mihin mitäkin lattiamateriaalia olemme suunnitelleet. Tärkeintä on, että valittu materiaali sopii tilan käyttötarkoitukseen ja toimii käytännössä. Ulkonäkö on kuitenkin myös tärkeä, sillä lattia sekä luo pohjan että viimeistelee sisustuksen ja tilojen ilmeen. Itselleni hyvä lattia myös nostaa koko huoneen fiilistä.
Miltä tämä suunnitelma kuulostaa?

3 kommenttia:

 1. Jokos teillä on tehty päätöksiä parketin suhteen? En löytänyt blogistasi muuta postausta parketeistä kuin tämän. Meillä on pähkäilyssä parketti valinnat tällähetkellä... :) Hyvän näköisiä vaihtoehtoja noissa parkettikuvissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lopullista valintaa lattian suhteen ei ole vielä tehty. Timberwisen tammiparketti handwashed grey on nyt vahvoilla, luonnollinen, harmaaseen taittava sävy, eikä yhtään keltainen tai punainen. Yläkertaan on tulossa tuo Weberin pinnoite.

   Poista
 2. No se on musta kans tosi hieno! :)

  VastaaPoista