16.11.2014

Tilannekatsaus viikko 46

Tämä isäntäpariskunta on lomaillut maailmalla useamman viikon, jonka aikana sekä taloprojekti että blogi ovat jääneet täysin hunningolle. Nyt otamme taas itseämme niskasta kiinni ja jatkamme siitä mihin jäimme.Muutaman viikon loman aikana koto-Suomeen on laskeutunut loppusyksyn pimeys, mikä yllätti taas synkkyydellään. Tähän vuodenaikaan pitää muistaa huoltaa itseään ja pitää huolta jaksamisesta. Kynttilät palavat ja odotellaan joulua.Vastuumme taloprojektissa ovat jakautuneet enemmän niin, että mies hoitaa urakointiin liittyvät asiat ja minulle jää sisustus ja viimeistely. Nyt projekti alkaa vihdoin kääntyä siihen suuntaan, että voin konkreettisesti alkaa miettiä, mitä meidän taloon tulee. Vaikka vieläkin tuntuu uskomattomalta suunnitella omaa taloa!

Olemme jutelleet lyhyesti sisustussuunnittelijan kanssa ja talossa käytettävät materiaalit ja värisävyt alkavat hiljalleen varmistua. Katselimme muutamia laatta- ja lattiavaihtoehtoja. Laattojen valinta tuntui helpolta, mutta säväyttävää parkettilattiaa ei vielä löytynyt. Haluaisimme vaalean, harmaansävyisen ja luonnollisen puulattian alakertaan. Onneksi lattiaa ei tarvitse valita vielä tässä vaiheessa. Vinkkejä kyllä otetaan vastaan ilomielin!

Laatat Upofloor, parketti Timberwise

Sisätilojen tarkempien suunnitelmien myötä myös pohjapiirrokseen tehtiin vielä viilauksia ja muutamien ikkunoiden paikkoja ja kokoja mietitään uudelleen. Esimerkiksi keittiön yllä toisessa kerroksessa oleva ikkuna siirretään itään yläkerran aulan kohdalle, jotta sinnekin saadaan enemmän luonnonvaloa. Ikkuna olisi myös yksinäinen keittiön kulmassa, vaikka ulkoa katsottuna se sopiikin hyvin talon ilmeeseen.Vieläkään emme ole tehneet päätöstä urakoitsijastamme. Tämä päätös saadaan toivottavasti tehtyä pian, jotta pääsemme eteenpäin myös rakennesuunnittelussa, valaistussuunnittelussa ja muissa kokonaisuuteen vaikuttavissa tekijöissä. Emme kuitenkaan ole halunneet kiirehtiä valinnoissa, vaan haluamme tarkistaa sopimuksen yksityiskohdat tarkasti.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti