3.9.2014

Marimekon Oiva

Marimekon yksinkertaiset, graafiset tuotteet ovat aina miellyttäneet minua. Kun muutamia vuosia sitten Marimekko alkoi valmistaa Oiva-astiastoa, aloin haaveilla siitä. Pari vuotta sitten saimme ensimmäiset osat lahjaksi, minkä jälkeen luovuin aiemmasta, hyvin palvelleesta astiastostani ja annoin itselleni luvan täydentää Oiva-sarjaa.

Tykkään Oivassa sen selkeästä muodosta ja arkea piristävistä kuoseista. Tykkään myös siitä, että eri astioissa kuviot vaihtelevat. Myös kausittain vaihtuvat kuviot tuovat sarjaan kivaa vaihtelua. Kun muoto on selkeä ja pysyy kuosista huolimatta samana, astiastosta ei kuitenkaan tule liian sekava.Ensimmäiset Oiva-mallistot olivat muistaakseni valkoinen perusmallisto sekä Siirtolapuutarha-mallisto. Näistä minullakin on suurin osa astioista.Pari vuotta sitten tuli Sääpäiväkirja-kuosit, joista itse ihastuin eniten tuohon pikkukippoon, jossa on viivoitusta.Viime vuonna tuli Kurjenpolvimallisto, jossa on keltaista ja harmaata kuosia. Tästä mallistosta minulla ei ole yhtään osaa, vaikka tuo keltainen väri onkin ihana ja oma suosikkini.


Tänä syksynä Oiva-sarja täydentyi Siirtolapuutarhan syvällä lautasella. Sarjaan sopii myös Konkkaronkka-aterimet.


Kuvat Marimekko
Meillä on astiastosta kasassa kaikki arkiruokailun osat. Keittolautasina meillä toimivat Arabian Teemat, kunOiva-keittolautasta ei ennen tätä syksyä ollut saatavilla. Sukat makkaralla -lasit sopivat ihanasti astioiden kanssa. Astiat ovat oikein toimivia ja kestäviä. Kunhan keittiöön saadaan lisää kaappitilaa uudessa talossa, myös Oiva-astiakokoelma pääsee täydentymään ainakin tarjoiluastioiden ja teekannun verran.Näistä astioista syödessä tulee aina hyvälle mielelle!

2 kommenttia:

  1. Moi! Oiva on todella kaunis sarja, kuppeja löytyy meiltäkin useampi ja mietin juuri uskaltaisiko satsata leipä- ja ruokalautasiin. Kuvasi ovat niin kauniita että vaikea vastustella :) Osaisitko kertoa miten nuo ovat kestäneet käytössä, tuleeko lasitteeseen helposti naarmuja, miten helposti rikkoutuu, pinoutuvatko hyvin ja mahtuvatko tiskikoneeseen? Kiitokset!

    VastaaPoista
  2. Moi! Ovat toimineet meillä tosi hyvin, ovat kestäviä ja pysyneet hyvännäköisenä, ei ole tullut ollenkaan naarmuja. Suosittelen kyllä!

    VastaaPoista