23.9.2014

Jakkarat keittiön saarekkeeseen

Keittiöömme tulee saareke, josta on näkymät ulos ikkunasta luontoon. Saarekkeella kelpaa nauttia aamiainen ja nopeat välipalat silloin, kun ei viitsi kattaa ruokapöytää. Saarekkeen ääressä tulee varmasti myös hengailtua, kun keittiössä laitetaan ruokaa. On siis tärkeää, että tuolit ovat mukavat!


Nykyisessä kaksiossamme meillä ei ole erillistä ruokapöytää, vaan kaikki ruokailu tapahtuu tällaisen keittiön tasosta jatkuvat baaripydän äärellä. Saimme ystäviltämme lainaan Ikean Glenn baarituolit, jotka ovat toimittaneet virkaansa tehtävässään oikein hyvin. Näiden tuolien pohjalta olemme kuitenkin tehneet tärkeitä huomioita, jotka vaikuttavat nimenomaan baarituolien mukavuuteen.


1. Tuolin pitää olla tukeva. Istuessa olo ei saa olla kuin lipputangon nokassa heilumassa.

2. Jalkatuen pitää olla riittävän leveä ja sopivalla korkeudella. Korkeus tulee olemaan haaste, sillä eri mittaisille jaloille taso on luonnollisesti sopiva eri korkeuksilla. Liian kapea tuki painaa kuitenkin ikävästi pidempijalkaisen jalkapohjaa pidemmän istumisen seurauksena.

3. Istuimen pitää olla mukava ja muotoiltu. Vanerilevy tuntuu erityisen kovalta, kun jalkoja roikotetaan korkealta tuolilta alaspäin. istuimen reunan olisi hyvä olla vähän pyöristetty, jotta reuna ei paina reisiä vasten, kun lyhyempijalkaisen jalat eivät ylety jalkatuelle.

4. Mukava materiaali, jotta myös shortseissa ja hameessa istuminen on miellyttävää. Ei siis kylmää terästä.

Tämä asia on ollut nyt muutamankin vuoden mielessä, minkä aikana minulle on muodostunut pari suosikkia.


Hayn Hee on ollut paljon esillä blogeissa, mutta ulkonäkö viehättää minua edelleen. Näiden hankkimista harkitsin jo nykyiseen asuntoomme muuttaessa, mutta epäröin istuimen mukavuutta. Usein koeistumisten jälkeen ainoaksi heikkoudeksi jää jalkatuki, joka on erittäin kapea.

Kartellin Masters-tuolin korkeampi versio näyttää hyvältä, mutta tätä en ole päässyt kokeilemaan. Perustuolissa istuinosa on mukava, mutta kippaa istujan vähän takakenoon asentoon. Toivottavasti baarituolissa tätä ongelmaa ei olisi. Tässä houkuttaisi myös vähän korkeampi selkänoja, joka toisi lisää istumismukavuutta.

Klassikko, Artekin Aalto K65 baarijakkara, olisi myös toimiva vaihtoehto. Jakkara on tukeva ja siinä on mukava istua. Ainoa heikkous on istuimen mukavuus, mutta senkin saa anteeksi vaihtoehdoista parhaalla jalkatuella.

Ilmari Tapiovaaran Pirkka ihastuttaa muotoilultaan, mutta väristys ei istu meidän suunnitelmiimme. istuin on mukava, mutta jalkatuki on vähän turhan korkealla ja liian kapea. Materiaali ja pinnamainen pirttikalusteen muotoilu ovat tämän tuolin parhaat puolet.

Seuraavaksi vuorossa onkin koeistunnat!

2 kommenttia:

  1. Oma suosikki on masters!! :) /divaaniblogit.fi/villasolsidan

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itsekin pidän Mastersista, mutta vieläkään ei olla päästy sitä kokeilemaan! Onneksi on vielä aikaa pohtia sopivaa valintaa.

      Poista