28.4.2015

Tunnelmallinen lämpöpuu terassimateriaalina

Terassia meille tulee ruhtinaallisesti, jopa yhtä paljon kuin talossa on neliöitä. Terassia tulee sekä alakertaan maantasalle, että autotallin päälle kattoterassille. Alkuun mietimme, että valitsisimme eri materiaalin alas ja ylös, mutta lopulta päädyimme käyttämään samaa materiaalia kummallakin terassilla sekä autotallin rapuissa. Yhtenäinen materiaali yhdistää tilat kokonaisuudeksi.

Terassimateriaaliksi valitsimme Lunawoodin lämpöpuun, joka on lämpöinen ja pehmeä materiaali. Lämpökäsittely parantaa puun lahonkestävyyttä ja stabiloi puun mitat ja muodot, eli kaikki terassille tärkeät ominaisuudet on otettu huomioon. Käsittely on luonnonmukaista ja sen jälkeen puusta ei muun muassa irtoa pihkaa.
Lämpökäsittelyn vuoksi puu säilyttää mittansa ja muotonsa niin hyvin, että asennukseen on kehitetty omat kiinnikkeet, joiden ansiosta asennus on helppoa. Terassilautoja ei siis ole välttämätöntä kiinnittää ruuveilla tai nauloilla, vaan vain kiinnikkeet kiinnitetään pohjaan. Tämä jättää ihanan siistin pinnan ja lopputuloksen.


Kuvat Lunawood

6 kommenttia:

 1. Kiva postaus! Pitääkö tuota lämpöpuuta käsitellä jollain? Ja miten ikääntyy (menettääkö väriä tai tikkuuntuuko)? Tai no, pitää käydä valmistajan sivuilla vakoilemassa :)

  Itse ihastuin kevätmessuilla Accoya-puuhun, mutta sen hinta oli 70€/m2 joten täysin meidän budjetin ulkopuolella. Missä hinnoissa tässä liikutaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lämpöpuu pitää öljytä kerran vuodessa, jotta pysyy hyvännäköisenä. Hoidolla pysyy hyvin samansävyisenä ja lämpökäsittelyn ansiosta ei tikkuunnu. Starkista mm. tätä saa, 117mm maksaa 3,40e/m.

   Poista
 2. Me ollaan mietitty jossain vaiheessa terassille komposiittia, mutta se kuumenee kai auringossa kauheasti ja onhan puu nyt kivempi, sitä vain pitää huoltaa aikaajoin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me mietimme juuri tuota komposiittia alunperin autotallin terassille, mutta olisimme halunneet tumman sävyn, ja juuri se lämpenee kuumaksi auringonpaahteessa sekä on sateella todella liukas. Siitä syystä päädyimme ottamaan kaikki terassit samalla materiaalilla.

   Poista
 3. Juurikin tänään ihasteltiin täällä terassin niskoja ja pohdittiin, että mikähän matsku siihen sitten olisi paras. Itse haaveilen lehtikuusesta, joka 120millisenä oli kantakaupassa reilun 3e/metri. Pitääpä ottaa selvitykseen tämä lämpöpuukin. Ainakin on aivan ihanan väristä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lehtikuusikin on ihana, mutta me haluttiin lämpimämpää sävyä terassille, kun talosta tulee jo muuten niin musta-valkoinen. Suosittelen tätä kyllä, pinta on ihanan sileä ja pysyy hyvänä.

   Poista