25.4.2015

Havainnekuvat uudella värityksellä

Kuten aiemmin mainitsinkin, päätimme muuttaa talon värityksen valkoisesta tumman harmaaksi. Saimme arkkitehdilta uudet havainne kuvat tällä värityksellä ja tykkäämme ihan valtavasti! Tuntuu, että talossa on nyt paljon enemmän luonnetta kuin aiemmin. Terassimateriaaliksi tulee lämmin puu, mikä viimeistelee kokonaisuuden loistavasti.

Mitä mieltä te olette?


13 kommenttia:

 1. Mustan hirsitalon asukkaana komppaan; enemmän luonnetta.

  Toki sit esim siitepöly vaalena likana näkyy tummalla pinnalla (vaalealla näkyy toisen värinen lika...)
  Myöskin olen kuullut, että värityksen takia seinien pintalämpötila nousee liian korkeaksi ja aiheuttaa jäähdytystarvetta sisällä. Se vanhentaa hirttä (no sitä teillä ei ole). Kumminkin samaan aikaan pitää eristyspaksuutta kasvattaa energiatehokkuuden nimissä. Ei oo yksinkertaista valita kaikkea fiksusti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillekin varoiteltiin siitepölyn näkyvyydestä, mutta toisaalta valkoisen talon se värjäisi kellertäväksi, mikä ei sekään ole miellyttävä vaihtoehto. Tumma väri tietysti imee lämpöä enemmän, mutta meillä kivitaloon se ei kuitenkaan vaikuta niin herkästi.

   Poista
 2. Aina sanotaan, että kannattaa tehdä koemaalaus, mutta niin minäkin sanon. Meillä oli kaavassa määrätty tarkasti sävyt mitä sai käyttää, ja me otettiin niistä tummin harmaa mitä oli. Ajattelin fiksusti, että eipä se sävy siitä koemaalaamalla muutu, eli otetaan se jokatapauksessa, ja jätettiin koemaalaus tekemättä. Ja järkytys olikin melkoinen, kun panelit tuli kertaalleen maalattuina tontille, ja ne on ihan siniset! Siis kaunis tumma harmaa olikin luonnossa todella sinertävä! Harmaan kanssa on siis tuollainen vaara olemassa, ja olen siitä itseasiassa muualtakin kuullut, että harmaan sävyyn kannattaisi aina laittaa vähän keltaista joukkoon, että se ei ala taittamaan siniseen.

  Todella hyvältä näyttää kyllä teidän talo tummana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikean värisävyn valinta onkin hankalaa, kun usein mallit ovat vain pieniä tilkkuja. Ulkona päivänvalossa sävy saattaa näyttää ihan erilaiselta. Meillä ei kaava määrää värisävyjä, joten voimme vapaasti valita sävyn itse. Weberin kanssa tätä pohdittiin ja ehdottivat meille samaa sävyä kuin Hyvinkään asuntomessujen Basson talossa. Kävimme tätä katsomassa ja totesimme hyväksi sävyksi, joten päätös oli helppo tehdä.

   Poista
  2. Onko noissa rappauksissa jotenkin erilaiset värikoodit, vai pystytko sanomaan mikä tuo teidän sävy on? Meillä on nimittäin ajatuksissa kysyä rakvalvonnalta, saataisiko vaihtaa sävyä kun maalataan toinen kerros. Mitään isoa muutosta ei yhdellä maalikerroksella pysty tekemään, mutta jos sävy olisi aika läheltä, uskon että yksikin kerros voisi riittää. Tuo teidän harmaa näyttää aika samalta kuin meidän, mutta ilman sitä sinisyyttä (tosin ei meilläkään havainnekuvassa sinertänyt...) niin ajattelin josko siitä tai sen lähisävyistä voisi löytyä meille ratkaisu? :-)

   Poista
  3. Havainnekuvan sävy on Weberin rappausvärikartasta Y009, joka on aika lämmin harmaa. NCS sävy tälle on S 6502-Y, eli keltaiseen taittava. Todennäköisesti käytämme kuitenkin vielä tummempää sävyä, sillä sävyn voi rappaukseenkin valita Tikkurilan värikartasta, meillä ajatuksena on 564X.

   Poista
 3. Voi että tykkään tummanharmaista taloista! Meidän rakentamistapaohje määrittää meidän talon väriksi kellertävän... No, saatiin jo suullinen lupaus että sen saa vetää aika lähelle valkoista, kunhan taittaa keltaiseen joten siihen on tyytyminen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mekin tykätään että tässä värissä on luonnetta. Ohjeistukset saattavat joskus aiheuttaa päänvaivaa väriä valitessa, mutta meidän alueella tosiaan ei ole sävyjä määritelty.

   Poista
 4. Ompa hyvän näköinen tummanharmaana, tykkään ehdottomasti! Meidän kaavalla saa rakentaa vaalean, muttei valkoista. Jos ei ois kaavamääräystä, ehdottomasti tekisin tumman talon. Kiva, ettei teillä ole kaava rajoituksia :)

  VastaaPoista
 5. Todella hyvännäköinen! Liputan ehdottomasti harmaan puolesta, koska meidänkin talosta tulee sen värinen! :P

  Suvi / Ripaus unelmapulveria

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Teilläkin harmaa sopii tosi hyvin talon luonteeseen.

   Poista
 6. Hieno! Meillä tuo talon ulkoväritys päätettin aika nopeasti sen tarkemmin miettimättä. Päädyttiin siihen perinteiseen vaakalaudoitettuun valkoiseen harmailla yksityiskohdilla. Harmaa olisi tosiaan ollut luonteikkaampi, mutta eiköhän tämänkin valinnan kanssa pysty elämään. :)

  VastaaPoista