24.9.2016

Mitä täällä tapahtuu...

No, aloitetaan nyt vaikka siitä, että täällä ollaan ja asutaan. Muuttolupa saatiin juhannustorstaina ja juhannus menikin sopivasti muuttaessa, kerrankin kun oli hyvät juhannuskelitkin. Reilun 50 neliön kerrostaloasunnosta ei ollut paljon muutettavaa, joten aika nopeasti saatiin homma hoidettua.
Kalustusta ja sisustusta oltiin kuitenkin ehditty suunnitella jo hyvin ennakkoon ja tärkeimmät puuttuvat kalusteet olikin tilauksessa. Sohva sekä ruokapöytä saapuivat heti ensimmäisellä viikolla. Valinnat olivat onneksi tosi onnistuneita, vaikka tuntuikin haastavalta hankkia kalustusta ennakkoon, kun tila ei ollut vielä löytänyt omaa ilmettään.
Sisustus muotoutui lopulta unelmista ja kompromisseista, sekä hyvistä löydöistä. Sisustuksen pohjaksi meille valikoitui harmaan eri sävyt mustilla korostuksilla, sekä lämmin tammi tuomaan kotoisuutta ja maanläheisyyttä. Tyyli on selkeästi moderni, mutta kuitenkin kotoisa. Meiltä ei siis löydy kiiltävää kromia tai korkeakiiltoisia kalusteita, vaan materiaalit on valittu mattapintaisina ja pehmeinä.
Huonekalut ovatkin löytäneet paikkansa, mutta sisustus on vielä kovin keskeneräistä. Tietysti pienemmästä asunnosta muuttaessa tavaraa on vähemmän ja saimmekin todella helposti kaiken mahtumaan kiinteisiin säilytystiloihin. Itse myös vähän vierasta ajatusta, että tavaraa tai kalusteita hankittaisiin, jos niille ei ole varsinaista tarvetta. Nyt kuitenkin tilat tuntuvat vielä aika tyhjiltä. Mutta luotan siihen, että ajan myötä sisustus täydentyy ja tavarat löytävät paikalleen. 
Viimeisten kuukausien aikana ollaan saatu talo sisältä jo tosi hyvälle mallille. Vaikka mekin rakennusprojektin alussa uhosimme, että keskeneräiseen kotiin ei muuteta, niin kyllä useampiakin juttuja oli vielä tekemättä tai viimeistelemättä muuton aikaan. Ensimmäiset kuukaudet ovat siis kuluneet pieniä viimeistelyjä tehden, mutta nyt ollaan jo voiton puolella.
Talon ulkorappaus hoidettiin vasta muuton jälkeen, mutta sopivasti juuri kesälomareissumme aikaan, joten kovin pitkään emme onneksi joutuneet asumaan muovien sisällä. Rappauksen sävyksi valitsimme teemaan sopivasti tumman harmaan, jonka pariksi terassille lämpöpuuta. Ja syksyn pimeitä iltoja varten saimme jo ulkovalotkin käyttöön.
Tässä kuvituksena muutamia Instagram-kuvia, joita on matkan varrella päivitetty huomattavasti useammin kuin blogia. Instagram-tili on siis casa_23_, kannattaa sieltä tsekata uusimpia kuulumisia. Seuraavaksi sitten tarkempaa esittelyä, millaisiin valintoihin meillä lopulta päädyttiin.

2 kommenttia:

  1. Hyvältä näyttää! Täällä yksi blogisi lukija kiittelee mukavista lukuhetkistä blogisi parissa :) Meillä projekti vasta alkutekijöissään, tervetuloa vastavierailulle blogiini :)

    VastaaPoista
  2. Onnea muuttoluvasta! Se onkin hienoa, kun saa suuren urakan päätökseen. Meillä rakentaminen vielä meneillään. Seuraavaksi täytyisi hankkia ilmastointikanavien osat ja saada ne laitettua. Kaikenlaista pientä härpäkettä tällä hetkellä hankintalistalla. Toivon, että mekin pääsisimme kohta muuttamaan. https://www.iv-lipasti.com/tuotteet

    VastaaPoista