28.5.2016

Kiintokalustesuunnitelmat

Parin viikon päästä kalusteet jo toimitetaankin, joten nyt on hyvä hetki katsoa läpi mitä sieltä onkaan tulossa. Koko talon kiintokalusteet tilasimme Keittiömaailmasta. Olemme olleet erittäin tyytyväisiä heidän palveluihinsa, kuten jo syksyllä kerroin. Toiveitamme kuunneltiin hyvin ja muutoksia tehtiin ongelmitta.

Eteisen yhteydessä meillä on vaatehuone, jonka kalustaminen on aiheuttanut harmaita hiuksia sekä meille että Keittiömaailman suunnittelijalle. Tila on erittäin kapea ja yksi seinä on vino. Päädyimme ratkaisuun, jossa päätyyn asennetaan vaatetanko sekä hattuhylly, ja toiselle seinustalle laatikosto, hyllylokeroita sekä kenkähyllyt. Vaatehuoneeseen saamme omat vaatteemme hyvin piiloon, joten eteinen jää siistiksi läpikulkutilaksi, johon tulee vaatesäilytys vieraita varten.
Kodinhoitohuone on kompaktin kokoinen, mutta sinne mahtuu kaikki tarvittava oikein hyvin. Toisella seinustalla on koneet ja vesipiste, toisella puolella säilytystilaa ja oma tila kuivausratkaisulle. Päätyseinä on korkeaa säilytystilaa sekä kätkee taakseen jonkin verran erilaista talotekniikkaa, laitteita, putkia jne. Ovet ovat valkoiset huomaamattomilla vetimillä ja tasoiksi valitsimme betonin sävyistä laminaattia.
Alakerran vierashuoneesseen on sijoitettu isompi säilytystila, eli yhteensä kuusi korkeaa kaappia. Materiaaliksi valitsimme valkoisen oven suorakulmaisella isolla vetimellä, jota on helppo käyttää isommallakin kouralla. Jossain vaiheessa mietimme tähän liukuovia, mutta suunnittelija vinkkasi, että perinteinen kaappi on jopa helppokäyttöisempi, kun liukuovia pitää aina asetella juuri oikeaan kohtaa, ettei oven takaa vilku kaapin sisältö. Kaapit eivät myöskään ole näkyvällä paikalla, joten ihan perinteinen malli sopii tähän mielestäni oikein hyvin,
Yläkerran WC on ns. naisten WC, jossa säilytetään kaikenlaista kosmettiikkaa ja vempainta. Riittävästi säilytystilaa oli siis ensimmäinen toive, joka toteutettiin isoilla laatikostoilla ja kaapeilla. Toinen toive oli iso ja moderni peilikaappi, jota ei valitettavasti löytynyt Keittiömaailman valikoimasta. Mutta Ikea pelastaa tässä kohtaa ja lavuaarin ylle sijoitetaan Godmorgon-sarjan peilikaappi. Pisteet tästäkin kyllä Keittiömaailmalle, kun sieltä ei pakkomyyty heidän mallistonsa tuotetta, joka ei vastannut meidän toiveitamme. Värimaailma täällä on tumman harmaa betoninsävyisellä tasolla.
Makuuhuoneen vieressä sijaitseva vaatehuone on melko tilava ja suurimpana toiveena oli tehdä siitä mahdollisimman käytännöllinen. Halusimme tilaan paljon henkaritilaa sekä laatikoita, jotka toimivat paremmin kuin hyllyt. Päätimme sijoittaa päätyyn suuren peilin, jolloin kaikkiin hyllyihin pääsee helposti käsiksi. Lisäksi toisesta kulmasta karsiutui säilytysmahdollisuus koteloinnin sisällä kulkevien putkien vuoksi. Tällä hetkellä meillä on kaksiossamme käytössä yhteensä kolme vaatekaappia, joten tämän tilan pitäisi kyllä riittää.
Pian päästäänkin sitten katselemaan näitä ratkaisuja ihan livenä.

4 kommenttia:

  1. Näppärän näköistä! Tuohon koteloinnin hyödyntämiseen vinkki: Mikäli teillä on tiedossa mitä siellä on sisällä ja kuinka lähellä kotelon seinämiä, kotelointiin voi todennäköisesti kiinnittää ripustuskoukkuja tai naulakon pitkille vaatteille, huiveille, koruille jne :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Todennäköisesti jotain koukkuja siihen tuleekin, ehkä esimerkiksi sellaiset, joihin voisi nostaa seuraavan päivän vaatteet valmiiksi esille.

      Poista