2.10.2014

Lasikaiteet sisällä ja ulkona

Autotallin kattoterassin rajanpuoleinen reuna tulee olemaan samaa rapattua materiaali kuin autotallin ja talon ulkopinnat, ja antaa samalla suojaa terassilla oleskeluun. Pihan puolelle on kuitenkin suunniteltu lasikaide, joka avaisi tilan yhtenäiseksi pihan kanssa ja ehkäisisi karsinamaista tunnelmaa.


Lasikaide on näyttävä ja sopii erinomaisesti talomme arkkitehtuuriin. Se tuo avaran tunteen ja olisi loistava viimeistely kattoterassillemme. Mutta kuten portaikonkin osalta, lasikaiteen puhdistus ja ylläpito epäilyttää.


Sisätiloihin yläkertaan portaikon yläpäähän tulee todennäköisesti myös pieni pätkä kaidetta. Tämä tulee jatkumaan portaikosta, joten on vain luonnollista, että materiaali tulee olemaan samaa, kuin portaikon kaiteesta. Myös tähän on suunniteltu lasikaidetta, mikä tuo myös valoa portaikon päähän jäävän tilaan.


Kaideratkaisun tulemme tekemään varmasti portaikon kanssa samaan aikaan. Näitä on kuitenkin päästävä kokeilemaan ja näkemään käytännössä ennen päätöksen tekoa. Kuvissa hyvältä näyttävä ratkaisu ei välttämättä ole käytännöllinen.


Onko teillä kokemusta lasikaiteista ja niiden ylläpidosta?
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti