31.7.2014

Moderni koti

Pidämme molemmat modernista, skandinaavisesta tyylistä, jossa ratkaisut ovat linjakkaita ja yksinkertaisia. Kodissa on kuitenkin tärkeää myös kodikkuus ja rento fiilis. Talossamme pyrimme yhdistämään nämä ominaisuudet meidännäköiseksi kokonaisuudeksi. Haluamme, että talo kestää aikaa ja näyttää tyylikkäältä vielä vuosienkin päästä, kuitenkin edustaen oman aikakautensa arkkitehtuuria.

Kuva Pinterest
Talon yleisilme tulee olemaan vaalea, mitä ryhditetään vähän rohkeammilla yksityiskohdilla. Vaalean pinnan yhdistäminen raakoihin materiaaleihin, kuten puuhun ja betoniin näyttää myös erityisen hyvältä, ja näitä materiaaleja tulemme varmasti käyttämään talossamme. Tällä hetkellä olemme ihastuneet ajatukseen rapatusta, valkoisesta ulkopinnasta, johon on yhdistetty luonnollisenväristä puuta. Puunkäyttö lisää pehmeyttä myös sisätiloissa.

Betoni sen sijaan on ollut trendikäs materiaali jo muutaman vuoden niin pintamateriaalina kuin pienesineissäkin. Se on mielenkiintoinen materiaali, enkä usko sen menettävän asemaansa vuosienkaan saatossa. Betonin käytössä pitää kuitenkin olla maltillinen ja miettiä kokonaisuutta, jotta yleisilme säilyy kodikkaana. Esimerkiksi kylpyhuoneessa kodikkuutta voi helposti lisätä tekstiileillä. Luonnollinen, pehmeä puu ja teollisempi, raaka betoni tasapainottavat hyvin toisiaan.

Kuva Pinterest
Talon kiintokalusteissa tulemme suosimaan aikaa kestäviä ratkaisuja, jotka ovat sekä tyylikkäitä että mahdollisimman funktionaalisia. Kestävien ratkaisujen tulee olla ensisijaisesti toimivia, jotta ne tukevat arjen eri tilanteita. Onneksi nykyisin kalustevalmistajien mallistoista on mahdollista löytää molemmat kriteerit täyttäviä tuotteita. Esimerkiksi keittiöt näyttävät nykyisin jo lähes huonekaluilta ja sulautuvat erinomaisesti osaksi sisustusta. Keittiön osalta meilläkin on suunnitelmissa avokeittiö, joka on samaa isoa tilaa yhdessä ruokailutilan ja olohuoneen kanssa, jolloin on erityisen tärkeää, että keittiön kalusteet myös miellyttävät silmää.

Kuva Pinterest
Näiden suuntaviivojen pohjalta lähdemme hahmottelemaan talon yleisilmettä. Myöhemmin paneudumme vielä tarkemmin eri tilojen funtioihin ja tarpeisiin, sekä niihin suunniteltuihin materiaaleihin ja muihin ratkaisuihin.


Mrs L

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti