21.4.2015

Kalusteet WC-tiloihin

Alamme olla suunnitelmissa niin pitkällä, että vesipisteiden ja viemäreiden paikat pitäisi päättää LVI-suunnittelua varten. Tämähän tarkoittaa sitä, että esimerkiksi WC-tilojen suunnitelmaa pitäisi hahmotella ainakin kalusteiden paikkojen ja suunnilleen myös mallien osalta. Tarkoituksena on, että WC:t ovat linjakkaat ja yksinkertaiset, mutta kuitenkin hieman yleelliset. Tässä muutamia ideoita tyylistä, jota haemme.
Vesikalusteet ovat tyylin mukaisesti myös yksinkertaiset ilman mitään ylimääräistä. Tavoitteena olisi löytää seinä-WC, jossa on mahdollisimman vähän kurveja ja paljon sileää pintaa. Villeroy&Bochin mallistosta löytyi juuri sopiva Subway-malliston seinä-WC, joka täyttää kaikki kriteerit. Samaan sarjaan kuuluu myös kalusteeseen upotettava pesuallas. Toinen hyvä pari löytyy Gustavsbergiltä, jossa erityisesti altaan malli viehättää.
Tärkeintä on päättää haluttu linja ja kalusteiden sijoitus, jotta suunnitelmat voidaan heti tehdä tarkasti ja minimoida muutostarve kesken töiden.

Millä perusteella te olette valinneet WC-kalusteet?


Kuvat Gustavsberg, Villeroy&Boch

4 kommenttia:

 1. IHania inspiraatiokuvia, rakastan näitä raksablogeissa!
  meille tulee seinään kiinitetyt wc-pytyt käytönnön (siivoamisen) syistä. Altaat ovat Meri otsoson altaat, edulliset, suoralinjaiset mutta ei valitettavasti ihan noin upeat kun sinulla kuvassa.

  Pitkään oli ajatuksena ottaa kaltevat altaat, ei suoralla pohjalla, sekin siksi että pysyis helpommin lapsiperheessä puhtaana mutta viime tingassa päädyin valitsemaan sitä mikä näyttää hyvältä, eli ne suorat altaat...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suorapohjaiset altaat on kyllä tosi tyylikkäät, mutta niin helposti epäsiistin näköiset, että siksi jäivät meillä heti pois vaihtoehdoista. Seinä-WC:t meillekin tulee juuri siivoamisen helpottamiseksi. Siivoaminen ei kuulu mielipuuhiini, joten kaikki siivoamista helpottava on yritetty huomioida valinnoissa.

   Poista
 2. Ilmeisesti ylemmässä kuvaparissa Villeroy&Bochit.
  Wc istuimessa vähemmän mutkia ja koloja, helpommin puhtaana pidettävä.
  Altaassa on selkeä terävä reuna, joka katkaisee veden liikkeen siellä altaan sisäpuolella. Tossa toisessa vaihtoehdossa vesi jatkaa matkaansa yli laidan paljon helpommin. Saat siis kuivailla lattiaa useammin.
  Visuaalisestikin V&B miellyttää mun silmääni enemmän. Tekniset havainnot tukee valintaa samaan suuntaan.

  VastaaPoista
 3. Ylemmässä kuvaparissa ovat juuri Villeroy&Bochin mallit. Hyvä havainto myös tuosta altaan reunasta, matalissa pyöreäreunaisissa malleissa vettä saattaa hulahtaa helposti reunan yli.

  VastaaPoista